1kg faina
1lingurita sare
1lingura otet
500ml apa
pentru umplutura:
500 kg branza
50 gr gris fiert
200gr margarina
sare
MOD DE PREPARARE:
Se framanta din ingredientele de mai sus un aluat ca de paine.Se portioneaza in bucati de 100 de gr una.Margarina se framanta bine pana la omogenizare.Se ia fiecare bucata in parte si se intinde cate o foaie foarte subtire pe masa unsa bine cu ulei
Ungem foaia cu margararina,un strat subtire
Se impatureste dupa cum vedeti in fotografii,dupa care se da la frigider pentru 10 minute
Se scoate aluatul de la rece si se intinde iar foi subtiri,iar in mijlocul acestora punem cate o lingura de branza
Impaturim din nou formand macedonia
Se da la cuptorul incins la 190-200°C pentru20 de minute circa,pana se rumeneste usor
POFTA BUNA!!!
18 commenti:
faina reteta......am si eu o reteta asemanatoare de placinta.....un pic de munca dar rezultatul e minunat...pupici
Che spettacolo questi fagottini!! E complimenti per l'esecuzione!! Sei bravissima!! Baci.
O le stiu pe astea de "merdenele"-tare bune sunt!
Sa-mi trimiti si mie una, pupici
Ne inebunesti cu bunatatile astea de patiserie. Simt mirosul. Pup!
mmmm,,,,,bune rau,pot sa vin si eu,,,,pupici@!!!!!
vai ! te las repede ca nu vreau sa mor de pofta,se impatura ca Haiosele,branza e dulce sau sarata?te pupic
Mai,ce harnicuta esti,te rog sa-mi primiti una pe avion ca eu nu fac asa ceva-rabdare cu " tona"
Demne de toata lauda placintelele tale draga Gabriela! Iar am venit sa fur ceva de la tine...ca's bunutze tare. Pupicei de vineri seara!
E ceva de munca la ele Alialexia,dar merita munca!pupicei!
Grazie Manuela!un bacione e buon weekend!
I-ti trimit mai multe Liana10!ps.n-am stiut ca se cheama si merdenele!pupik si weekend placut!
Merci Miki!te pupik!o seara buna!
Hai Mirelus ca de cand te astept!pup si weekend placut!
Na nu mai plange Doinitza,hai vino la mine sa-ti dau si daca nu mai am iti fac!pupik !
Na pai hai ca-ti trimit Mariana,tu asteapta avionul!hi,hi,hi!!!te puik dulce!o seara buna!
Multumesc Davella,poti sa furi ce vrei ca nu ma supar,important e sa-ti placa!te pupik si weekend minunat!
branza e sarata Doinitza,e de burduf!
E MOLTO BELLO IL TUO BLOG, E RICETTE INTERESANTISSIME, PECATO CHE NON SCRIVI IN ITALIANO:-(
Posta un commento