giovedì 29 luglio 2010

MELANZANE ALLA PARMIGIANA


O reteta Italiana foarte usor si simplu de facut.


INGREDIENTE:
4 vinete mari
300 gr mozarella
700-800 gr suc de rosii
2 catei de usturoi
1 ceapa mica
100 gr parmezan
4-5 frunzulite de busuioc
5 linguri de ulei de masline
2 oua
6-7 linguri de faina
1 pahar de floarea soarelui pentru prajit
1 lingurita de zahar
1 cubulet de unt
sare

MOD DE PREPARARE:
Se iau cele 4 vinete se spala si se curata
Se taie fiecare vanata pe jumatate apoi pe lung feliute mai groase 
se sareaza fiecare feliuta in parte si se pune hartie absorbanta peste ele ca sa absoarba apa pe care o vor lasa vinetele.La ficare strat de vinete punem un servetel absorbant iar apoi ceva greu peste ele si le lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de sucul pentru vinete.Se taie ceapa si usturoiul marunt si se pun la calit in cele 5 linguri de ulei de masline
dupa ce s-a calit un pic ceapa adaugam sucul de rosii,un pic de sare si busuiocul tocat,lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic

Acum ne ocupam de vinete pe care le-am taiat si le-am pus la scurs cu sare.Intr-o tigaie punem paharul de ulei de floarea soarelui la incins.Trecem fiecare feliuta de vanata prin ou si apoi prin faina dupa care le punem in uleiul incins.Nu trebuie sa le lasam sa se prajeasca mult ca sa nu se usuce prea tare.1 minut pe o parte si unul pe cealalta parte,poate si mai putin de un minut asta in functie dupa cat de tare e incins uleiul.
In sosul de rosii,mai puteti pune si o lingurita de zahar ca sa-i mai ia din aciditate.Spre sfarsitul fierberii sosului adaugam un cubulet de unt si cateva frunzulite de busuioc ,amestecam bine dupa care inchidem focul
Intr-o tava de cuptor punem un strat de suc de rosii,dupa care adaugam vinetele impanate
peste vinete punem iarasi suc de rosii,dupa care se acopera cu parmezan ras si mozarella,si tot asa pana se termina toate ingredientele,ultimul strat sa fie de suc de rosii,parmezan si mozarella
bagam tava la cuptorul incins  si lasam sa se coaca pana se topeste parmezanul si mozarella si prinde o culoare rosie gabuie.Lasam sa se odihneasca 30 de minute ca altfel riscam sa ne ardem limba,eu una nu le pot manca asa fierbinti si trebuie sa le las sa se raceasca un pic,dupa care se pot servi.Se pot manca atat calde cat si reci,cu cat sta mai mult la frigider cu atat sant mai gustoase!

POFTA BUNA!!!

21 commenti:

Annie ha detto...

Gabriela esta es una receta deliciosa y con las berenjenas fritas es un manjar.
Besos

alialexa2006 ha detto...

super buna....imi place tare mult..pupici

mirela ha detto...

Arata mmmmm nu am cuvinte,cum lasagna si pastele le-as putea manca zilnic si goale,mi-ai facut o pofta ca musai trebe sa fac si eu.Te pup si o seara frumoasa.

C.T ha detto...

Gand la gand cu bucurie , tocmai astazi am postat despre calitatile vinetei ! Pofta buna!

Gabriela ha detto...

Gracias Annie me gusta también el frite berenjena, un besos!

Gabriela ha detto...

Ma bucur mult sa aud ca-ti place reteta mea Anialexia 2006,pup si sa ai o seara minunata!

Gabriela ha detto...

Musai fale Mirela sant excelent de gustoase si reci sant si mai gustoase zic eu!pupicei multi si o seara linistita sa ai!

Gabriela ha detto...

Multumesc CT,chiar ma gandeam la tine astazi cand postam reteta,probabil a fost telepatie cine stie!hi,hi,hi!!!te pupic si sa ai o noapte linistita!

speedy70 ha detto...

Un grande classico, un vera ghiottoneria! Brava Gabriela, ti sono venute uno spettacolo, un abbraccio!!!!

.✿*E LENA*✿. ha detto...

Gabriela arată super...
mă uitam la poze şi citeam reţeta şi nu îmi venea să cred că sunt
vinete,cât de curând o încerc şi eu..
Mulţumesc..
Să ai un weekend excelent!
Te pup draga mea!

Gabriela ha detto...

Grazie mille Speedy70!un abbraccio fortisimo da parte mia!un bacio!

Gabriela ha detto...

Nu ai pentru ce Elena,incearcale si nu vei regreta sant intradevar foarte bune!un weekend minunat si tie!pupici!

Doinitza`s cakes ha detto...

ce bine arata la inceput am crezut ca i vreo prajitura,tare-mi place cum pozezi si cum aranjezi totul,dupa ce termin cu renovatul,promit sa o fac,n-am intrat de mult pe blog,te pup dulce

sarah ha detto...

arata foarte bine.mi-ai facut pofta sa stii.o sa incerc reteta cu siguranta.te pup cu drag

sarah ha detto...

arata foarte bine.mi-ai facut pofta sa stii.o sa incerc reteta cu siguranta.te pup cu drag

Gabriela ha detto...

Multumesc foarte mult Doinitza's si ma bucur ca i-ti place felul in care gatesc si pozez!i-ti urez spor la treaba si te astept sa apari mai des pe blog!te pup si o zi buna!

Gabriela ha detto...

Incearc-o Sarah sigur nu vei regreta,sant foarte bune vinetele facute in acest mod!te pupic cu drag!

fimere ha detto...

très appétissant, j'en raffole
bonne journée

Bianca ha detto...

Ce bine arata!!! Initial am crezut ca e lasagna dar apoi am vazut ca m-am inselat.
Interesanta reteta ta, merita facuta!!
Te pup

Gabriela ha detto...

Merci Fiema, je suis content que vous l'aimez, bonne journée à vous aussi!

Gabriela ha detto...

Merci Bianca,o zi buna sa ai!pupik!