venerdì 28 maggio 2010

PIZZA RUSTICA CU SPARANGHEL SI BISCUITI FRAGEZI


De mult n-am mai facut pizza,si parca mi se facuse si pofta, si daca tot am avut o legatura de sparanghel in casa si nu prea stiam ce sa fac cu el,rasfoind si caietelul meu cu retete am dat peste aceasta reteta de pizza pe care o aveam demult si m-am apucat de treaba.A iesit super gustoasa si s-a mancat imediat.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT:

400gr faina
200 gr unt
1ou+un galbenus
lapte
sare


PENTRU UMPLUTURA:
Sparanghel o legatura
branza
3 oua
smantana lichida

3-4 crenvusti
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un vas faina dupa care adaugam untul rece bucatele,punem si oul,laptele si sarea.Amestecam pana obtinem un aluat fraged si nelipicios.Invelim aluatul in celofan si-l dam la frigider pentru o ora.Intre timp luam manunchiul de sparanghel

Eliminam cozile lemnoase si lasam doar varfurile


Spalam sparanghelul dupa care il taiem bucatele mai mari si-l punem intr-o tigaie cu unt sare si piper la calit

Impartim aluatul in doua

Intinde o foaie intr-o tava rotunda pentru pizza si punem branza taiata felii

adaugam si sparanghelul

crenvustii taiati rondele dpa care adaugam smantana amestecata cu ouale batute sare si piper


Acoperim cu cealalta foaie de aluat si ungem cu galbenus de ou pe deasupra.Se da la cuptor pentru 1/2 de ora sau daca mai trebuie sa se coaca mai lasam ,asta depinde de cuptorul fiecaruia.

POFTA BUNA!!!

Aceasta reteta de biscuiti fragezi am vazuto intr-o emisiune pe un canal Italian si mi s-a parut destul de interesanta.Si cum manutele mele parca au furnici mereu s-au pus la treaba,rezultatul a fost satisfacator.

INGREDIENTE:
3 galbenusuri de ou tari
100 gr zahar
100 gr faina
100gr amidon de cartofi
1pliculet vanilie
100 gr unt moale

MOD DE PREPARARE:
Punem galbenusurile de ou tari intr-un vas
dupa care punem zaharul


faina,amidonul de cartofi,vanilia si untul moale

Amestecam totul bine

.Daca aluatul e prea uleios mai puneti faina,aluatul trebuie sa fie unul sfaramicios.Facem bilute de marimea unei nuci

Cu ajutorul unei cozi de lingura de lemn facem cate o gaura in mijlocul biscuitilor,dar atentie se face foarte incet sa nu se crape

Dam la cuptorul incalzit la 180°C sa se coaca pentru 20'.Lasam sa se raceasac dupa care le pudram cu zahar pudra.Reteta era fara umplutura dar mie mi s-au parut prea simplI si in fiecare gaurica am pus gem de fructe diferite si nutela si bine am facut ,sant mult mai gustosi!

Dupa care i-am pudrat cu zahar pudra si gata biscuitii,sant foarte gustosi.

POFTA BUNA!!!

11 commenti:

mirela ha detto...

Foarte bine arata pizza,fursecuri deastea fac si eu,dar cu visine la mijloc sau rahat.Te pup si o zi buna!

Gabriela ha detto...

Merci,Mirela,o zi buna si tie i-ti doresc,te pup!

naty ha detto...

Mersi pentru apreciere sunt sigura ca o sa iti placa reteta... dar si tu ai un blog cu retete minunate

Gabriela ha detto...

Mersi Naty... si bine ai venit in vizita pe blogarelul meu!

Doinitza`s cakes ha detto...

sa-ti traiasca taticul sa-i dea Domnul multa sanatate sa se poata bucura de asa fetita minunata cum esti tu,ca de obicei super arata amandoua retetele,duminica placuta

Doinitza`s cakes ha detto...

intotdeauna daca vrei sa ai ceva in viata trebuie sa faci multe sacrificii,nici nu-mi pot imagina cum ar fi sa fiu departe de ai mei ,apropo uitandu-ma mai atent la pitza,am vazut ca ai facut niste impletituri si blitblituri faine ca scumpica Juddy

Gabriela ha detto...

Ai dreptate Doinitza,daca vrei ceva cu adevarat trebuie sa faci sacrificii,si sa stii ca e foarte rau si urat fara ai tai langa tine!Multumesc mult!te pup!

sarah ha detto...

pizza este foarte interesanta.o idee noua si demna de notat cat despre fursecuri..yummy.arata de vis.pupici
ps:ce este faina de cartofi,cumva amidon de cartofi?

Gabriela ha detto...

Da Sarah este amidon de cartofi,nu stiam cum se numeste in romaneste si am scris faina de cartofi cu gandul ca o sa va dati seama ce vreau sa spun!acum am sa corectez,mersi Sarah,te pup!

Liana10 ha detto...

Faine fursecuri, cred ca merg si cu stafide, nuci sau fructe confiate. Am sa le incerc si eu. Merci!

MONONOKE KITCHEN ha detto...

Fantastica pizza!
Si biscuitii fragezi sunt imbietori!