mercoledì 26 maggio 2010

CHIFTELUTE DE RICOTTA SI SPANAC IN SUC DE ROSII SI MERE UMPLUTE LA CUPTOR


Ricotta dupa cum multi stiti e o branza foarte delicioasa,buna care are un gust neutru si care poate fi amestecata cu diferite preparate dulci sau sarate.Provenienta  ei este Italia,mai ales din sud Italia,o branza proaspata,nutritiva si se digera foarte usor.E consiliata in dietele pentru diabetici,si amestecata cu spanac e un deliciu perfect si bun!


INGREDIENTE:
630gr ricotta
1 manunchi de spanac
1 lingurita de noce moscata
1 ou
usturoi
ulei
sare
piper

PENTRU SUCUL DE ROSII:
1 sticla suc de rosii,daca il gasiti amestecat cu legume e si mai bine
2 cepe mici
2-3 catei de usturoi
origano
parmezan
sare

MOD DE PREPARARE:
Se fierbe spanacul

Usturoiul se caleste intr-o lingura de ulei de masline

dupa care se pune spanacul scurs si tocat si se condimenteaza cu sare si piper,se amesteca bine il lasam un pic sa se caleasca 2-3 minute dupa care il lasam sa se mai raceasca un pic


Intre timp ne ocupam de sosul de rosii.Taiem cepele marunt si usturoiul si punem la calit in ulei de masline atenti nu puneti prea mult ulei si adaugam si origano cat va place

Dupa ce s-a calit adaugam sucul de rosii,o lin gurita de zahar ca sa-i mai ia din aciditate sare,piper si eventual un pic de vegeta pentru gust mai intens.Lasam la fiert10 minute,mai adaugati si o jumatate de cana de apa pentru ca sosul nu trebuie sa fie prea gros


Acum,amestecam ricotta cu spanacul si lingurita de noce noscata

adaugam si oul,eu am pus doua oua medii pentru siguranta ca sa se lege mai bine


Intr-o tava de cuptor medie,punem jumatate din sosul de rosii,dupa care cu ajutorul a doua linguri facem chiftelutele si le punem peste sos

punem si cealalta jumatate de sos de rosii peste chiftelutele de ricotta si presaram parmezan pe toata suprafata

Dam la cuptorul incins pentruo jumatate de ora ,daca mai trebuie mai lasati 5-10 minute.Cam asa trebuie sa arate cand e gata

Se pot servi atat calde cat si reci

POFTA BUNA!!!

Acum ne ocupam de merele la cuptor.Atat vreau sa va spun ,au iesit un desert foarte delicios nu va ramane decat sa incercati.



INGREDIENTE:
4 mere
50 gr unt
4 linguri lichior sau rom
2 piersici din compot,puteti pune orice fruct doriti voi
200 gr frisca lichida
sucul de la o lamaie
1 lingurita de scortisoara
pentru decor toping de ciocolata

MOD DE PREPARARE:
Merele se spala si se curata de cotor cu grija sa nu se rupa sau sa se sfarame.Se stroesc cu zeama de lamaie in interior cat si exterior

In fiecare mar se adauga cate o lingurita de lichior sau rom si putin unt

Merele astfel pregatite se  aseaza intr-o tava cu 3-4 linguri de apa si se introduc in cuptorul incins,30 de minute.Intre timp se bate frisca in care se adauga piersicile taiate cubulete si scortisoara


Cu aceasta compozitie de frisca si piersici umplem merele

Decoram cu bucatele de piersici si ciocolata


Un desert foarte,foarte gustos,cu gust dulce acrisor,cu parfum de rom si scortisoara.....o nebunie!!!
POFTA BUNA!!!

13 commenti:

MONONOKE KITCHEN ha detto...

Cred ca se topesc in gura chiftelele,
iar de mere ce sa mai spun!
Arata extraordinar de frumos
si de apetisant!

mirela ha detto...

Amandoua arata super,superrrrrrr,norocul tau ca nu stai aproape,,,,ai ramane fara.Te pup si o zi frumoasa.

Gabriela ha detto...

Merci,Mononoke kitchen,Amandoua sant foarte gustoase!pup si o zi buna!

Gabriela ha detto...

Nu conta Mirela faceam altele,as fi vrut eu sa fii aproape!pup si o seara buna!

judy ha detto...

Mamma mia ce pofta mi-ai facut!!!!Arata nemaipomenit de bine!!!Felicitari draga Gabriela!!!

sarah ha detto...

arata foarte bine chiftelele dar cand ma gandesc la calorii...ufffff chiar ca imi vine sa plang si de pofta si de teama de a ma ingrasa.merele coapte arata de vis,un super desert as putea spune.
pupicei draguta

Gabriela ha detto...

Multumesc Judy!I-mi pare rau ca ti-am facut pofta,daca stateai aproape de mine i-ti aduceam si tie.Te pup si o zi buna!

Gabriela ha detto...

Merci,Sarah,si mie mi-e cam frica de ingrasat,dar acasa am doi golanasi care mananca cat 10.Pup si o zi frumoasa!

Doinitza`s cakes ha detto...

arata traznet amandoua,imi place combinatia de piersici,frisca si mar,iar cealalta am sa o incerc cu altfel de branza ,romaneasca de-a noastra,am facut si eu o altfel de crema de spanac,pupici

Gabriela ha detto...

Merci,Doinitza's,poti sa incerci cu urda e la fel.Pup si o zi buna!

Annie ha detto...

Exquisito todo. Te felicito, estaré visitándote porque tienes recetas muy ricas y diferentes.
Un beso grande

pansy ha detto...

ce chiftele grozave,sifur am sa le incerc.imi place mult reteta.
am cules si premiile pentru care iti multumesc.

Elena Toma ha detto...

Desi chiftelutele arata super si cred ca sunt exceptionale, eu nu pot la Dieta Rina sa amestec lactate si oua decat daca se incadreaza la zi de carbohidrati... Din pacate. Dar as incerca pentru "cobaii" mei culinari. Cred ca le-ar placea ceva atat de delicios. In schimb un mar din acela in ziua de carbohidrati este la fix. O zi frumoasa!