Astazi am pregatit peste de mai multe feluri,printre care si acesti calamari umpluti.O mancarica foarte delicioasa,asta cui ai place pestele,dar va garantez ca sant o bunatate!Binenteles ca se fac si cu alte tipuri de umpluturi,dar eu pentru astazi am ales acest tip de umplutura, cei drept pentru prima oara dar nu e ca mi-a displacut,ba din contra mi-a placut foarte mult!deci sa trecem la treaba!
INGREDIENTE:
4 -5 calamari
12 rosii mici tip cirese
1 cutie de ton
1-2 lingura de pesmet
parmezan dupa preferinta
1-2 catei de usturoi
patrunjel
1/2 pahar de vin alb
sare
piper
ulei de masline
se mai poate pune capperi si hamsii sarati,numai ca eu nu am avut.
MOD DE PREPARARE:
Deci cum spuneam avem nevoie de 4-5 calamari de marime potrivita
Cu o mana apucam de tentacule si cu cealalta de corpul calamarului si tragem ca sa scoatem tot ce e inauntru.Taiem partea cu ochii ca sa ne ramana tentaculele
Cand se taie partea cu ochii o sa mai ramana in mijlocul tentaculelor un rest de la cap.Scoatem si ce a mai ramas cu degetul sa cu un cutit ramanand o gaura in mijloc
Corpul calamarului se curata bine,se scoat toate intestinele.Stati atenti la sirea spinarii,pentru ca e transparenta si nu se vede.Cu degetele pipaind ve-ti simti intr-o parte mai tare apucati bine si trageti , iese usor.
Dupa ce i-am spalat bine,se ia jos pielita cu care e invelit calamarul sii mai clatim inca o data
Taiem tentaculele marunt impreuna cu cozile calamarului acele doua aripioare de la coada
Adaugam parmezanul si cele doua linguri de pesmet
dupa care mai adaugam usturoiul pisat
Punem cutia de ton cu tot cu ulei si patrunjelul tocat marunt.Se sareaza si se pipereaza dupa gust
Amestecam totul bine,iar daca compozitia rezulta mai seaca se toarna un pic de vin alb
Cu aceasta compozitie umplem saculetii de calamar,dar nu foarte indesati pentru ca pesmetul o sa se umfle si calamarii la fript se mai strang,si riscati sa dea pe dinafara
Dupa ce i-am umplut,prindem capetele cu scobitori
Intr-o tigaie mai mare punem ulei de masline si un catel de usturoi la foc mic.Scoatem usturoiul si adaugam calamarii.Ii lasam sa se prajeasca intorcandui de pe o parte pe alta
Taiem rosioarele in patru
si le punem peste calamari la prajit.Lasam sa fiarba acoperit cu capac,3-4 minute
Se stinge cu jumatatea de pahar de vin si mai lasam sa mai fiarba un pic ca sa se evapore.Se sareaza si se pipereaza
Eu pe langa mancarica asta foarte delicioasa am facut si o mamaliguta mica(un deliciu)bun bun!
Se lasa 2-3 minute sa se racoreasca un pic si dupa aceea poate fi servita.
POFTA BUNA!!!
9 commenti:
nici reteta nu o stiam nici cum se curata calamari asa ca merci de doua ori.am mancat de multe ori calamari dar in oras,niciodata nu i-am pregatit eu.cu prima oazie cand ajung la supermarket cumpar calamari.imi place mult aspectul .pup gabriela draga
Prepara-i cu toata increderea Sarah,sigur o nsa-ti placa,pupici!
ia uite ce faci tu aici cand nu te vede nimeni !pacat de norul asta care ne tine la sol!da'cand am sa vin in vizita la tine,nu mai vin la cafea,vin la pranz sa-mi faci calamari !
Pansy,te astept cu drag,vino cand vrei tu,te servesc oricand cu calamari si nu numai,pupicei!
Gabriela draga de placut stiu ca imi plac ,am mancat calamari de multe ori dar nu facuti de mine.pupici
Eu ii vad bine langa doua spaghette!Parca le simt mirosul!
Ai dreptate Lilly,merge foarte bine cu spagette!
calamara mea ! pana una alta,am decis sa fac un premiu pe luna,deocamdata virtual,numai dumnezeu stie cand o sa fie altfel,dar te rog daca vrei si iti face placere sa treci pe la mine si sa ridici premiile.esti din preferatele mele.tot dumnezeu stie de ce.la prima vedere.
ma uit si salivez ! tare bun trebuie sa fie !
Pansy,vin cu cea mai mare placere sa ridic premiile.I-ti multumesc foarte mult ca m-ai trecut printre preferatele tale,esti o dulceata de bomboana!!!pupici dulci!
Posta un commento