domenica 18 aprile 2010

PROFITEROL CU CREMA DE CIOCOLATA SPUMOASA



Un dulce foarte delicios!nu cred ca poate fi refuzat vreodata acest desert minunat.Va consiliez sa preparati acest desert minunat inainte cu o zi de a fi servit.E adevarat ca bignè facuti pe loc sant buni,dar a doua zi sant mult mai buni,si mult mai moi,iar gusturile se amesteca intre ele mai bine.In sfarsit,un dulce foarte, foarte delicios.

INGREDIENTE PENTRU PASTA DE BIGNE:
4 oua
100 gr faina
100 gr unt
200 gr apa
sare


INGREDIENTE ENTRU CREMA SHANTILY:
1galbenus de ou
125 ml de lapte
41 gr de zahar
11 gr faina
1 pliculet de vanilie
200 ml frisca


PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:
700-800 gr de frisca
70 gr ciocolata fondente
70 gr ciocolata alba
35 gr ciocolata de lapte
10 gr unt
30-40 gr lapte

MOD DE PREPARARE:
Se firbe apa cu untul si sarea
Cand a inceput sa fiarba,luam oala de pe foc si adaugam faina,amestecand energic dupa care pune oala pe foc din nou,pentru cateva minute
Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale pe rand amestecand energic (cu forta)

Ungeti o tava cu unt sau cu hartie de copt,si faceti bilute de forma unei nuci,folosindu-va de o seringa sau de o punga taiata intr-un colt,Dam la cuptorul incalzit la maxim,pana devin frumos umflati si colorati,7-8 minute.Dupa care inchidem focul si mai lasam 10 minute in cuptor cu usa inchisa  sa iasa bine umiditatea din bignè,dupa care scoatem tava si lasam sa se raceasca bine

Preparam crema pentru umplut bignè.Amestecam bine oul cu zaharul si vanilia

Adaugam laptele
Punem si faina si amestecam totul bine si punem pe foc

Amestecam bine pana se angroasa si rezulta o crema,o lasam sa se raceasca bine
Cand crema s-a racit bine se adauga frisca batuta bine si se amesteca energic

Cu aceasta crema umplem mingiutele de bignè facand cate  o gaurica,pentru a putea introduce crema

 umplem cu crema

Dupa ce le-am umplut pe toate,le dam la frigider sa se odihneasca un pic

Acum ne ocupam de crema de ciocolata:Se topeste ciocolata la foc mic cu untul si laptele

Daca ciocolata nu vi se pare destul de lichida mai adaugati lapte

Dam ciocolata  deoparte sa se raceasca bine de tot.Dupa ce s-a racit adaugam frisca si amestecam bine

O sa obtinem o crema de  culoare maro deschis

Ungem o tava sau o farfurie ca in cazul meu,cu aceasta crema dupa punem un strat de bignè,iar un strat de crema ,unul de bignè si tot asa pana terminam toate ingredientele.Ultimul strat sa fie de crema de ciocolata.Eu am trecut mingiutele de bignè prin crema prima si abia dupa aceea le-am asezat cum am vrut eu

Profiterolul meu e gata si bun de servit.Mmmmmm!!! o bunatate!!!

POFTA BUNA!!!

7 commenti:

sarah ha detto...

bunnnnn.merge si o portie de inghetata de vanilie langa daca crema e de ciocolata.am incercat si eu o data coji de profiterol dar n-au iesit asa ca le-am aruncat si m-am suparat rau ca de atunci n-am mai incercat.arata minunat desertul tau.yummy!pup draga mea Gabriela

mirela ha detto...

Foarte bun desertul,tocmai vorbeam cu sotul zilele trecute de profiterol.trebuie sa-l fac si eu.

Gabriela ha detto...

Merge chiar foarte bine si o portie de inghetata, dar se pot umple mingiutele de bignè si cu inghetata daca nu stiai!te pup dulce!

Gabriela ha detto...

E chiar foarte bun Mirela!pupicei!

judy ha detto...

Woooow,ce bunatate!!!!Minunat ti-a iesit totul!!!Brava,brava,brava!!!
Ti auguro una settimana meravigliosa!!
Baci!!!

Gabriela ha detto...

Multumesc Judy,si tie la fel!un baccione grande,grande!!!

cccris ha detto...

mor dupa profiterol.