giovedì 18 marzo 2010

TARTA LA RECE CU BRANZA SI BEZEA

 Este un desert delicios, elegant si pe placul tuturo



INGREDIENTE:250 gr biscuiti simpli
50 gr unt topit

CREMA:4galbenusuri
160gr zahar
2 plicuri cu zahar vanilat
3 linguri cu virf de amidon
450 ml lapte
1 lingura rasa de gelatina granulata
250 gr branza de vaci proaspata

fructe proaspete sau din compot(piersici ananas,etc.)

BEZEA:albus de la 4 oua,4 linguri de zahar
MOD DE PREPARARE:Cantariti biscuitiisi topiti untul.Peste biscuitii macinati se adauga untul topit si se framinta bine pana se obtine un fel de aluat.


Acest aluat se muleaza intr-o forma de tort cu inel detasabil,acoperind fundul si urcand cam 3 cm si pe pereti presand foarte bine
Gelatina se une la hidratat,cu 2,3 linguri de apa
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga amidonul omogenizandu-se totul


Laptele se infierbanta,apoi se toarna incet incet peste compozitia de galbenusuri amestecand usor pana se dizolva si devine ca o ciorba


Vasul se pune pe foc mic si se fierbe amestecand continuu, pana se ingroasa bine,apoi se trage de e foc.Se adauga branza de vaci,in crema fierbinte,si se mixeaza totul pana la obtinerea  unei creme fine.In crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine.Deasupra blatului de biscuiti deja intarit se pun fructele ,eu am pus piersici din compot.




Deasupra fructelor se se toarna crema si se da la rece


Intre timp se bat albusurile spuma tare ,se adauga zaharul si se continua mixare


Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei aranjanduse ciocuri.Se da la cuptor 3-4 minute.Se da prajitura la frigider, dupa care se ortioneaza.Eu deasupra am pudrat cu zahar pudra albastru.POFTA BUNA!!!

2 commenti:

sarah ha detto...

foarte frumos blog.felicitari.spune-mi un lucru te rog,ai nevoie de cutit electric pentru a taia prajitura asta sau merge si unul normal.bezeaua nu crapa daca folosesti un cutit normal de bucatarie?inca o data felicitari pentru blog

Gabriela ha detto...

Multumesc foarte mult pentru felicitari.Cat despre bezea ,nu e tare deloc,pentru ca stand doar 2-3 minute la cuptor nu are timp sa se antareasca,se ancheaga doar.Eu am folosit cutit normal,pentru ca nu era nevoie de cel electric.Inca o data multumesc pentru felicitari.