domenica 14 marzo 2010
TARTA CU MAZARE
Usor sarata ,buna si foarte gustoasa
INGREDIENTE:300 gr aluat foitaj
250 gr mazare in conserva sau congelata
1 ceapa mica
70 gr costita sau crenvusti afumat
4 linguri parmezan ras(cascaval)
250 ml lapte
2 oua
1 lingura de faina
20 gr unt
supa de legume
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Se toaca ceapa marunt,si se rumeneste cu un pic de ulei,dupa care se se adauga cuostita sau crenvustii taiati cubulete
Dupa ce s-au rumenit un pic se adauga si mazarea
Turnam putina supa de zarzavat si lasam sa fiarba la foc potrivit totul circa 10-15 minute
Cand a zcazut dar nu prea mult ,se adauga putina sare, lingura de faina amestecand rapid, si imediat se toarna laptele fierbinte deasupra
Amestecam bine pana cand devine o compozitie omogena.Se lasa la foc mic sa mai fiarba.Cum s-a ingrosat un pic compozitia se da la o parte si se incorporeaza ouale rand pe rand, iar la sfarsit se pune parmezanul ras si piper.
Intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm,tapetata cu hartie de cuptor(sau unsa cu unt)intindem foaia de foitaj asa incat sa aibe si margine de jur imprejur.Turnam compozitia,o nivelam si bagam la cuptor 45 de minute la 190 de grade,pana se rumeneste deasupra
Se serveste atat calda cat si rece
POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento