giovedì 18 marzo 2010

ARANCINI DIRISO-PIFTELUTE DE OREZ













Aceste piftelute de orez sant o specialitate  tipica siciliana de culoarea unei portocale de aici si denumirea de arancini di riso(portocale de orez)asta pentru cine inca nu a auzit de ele.                 


INGREDIENTE;400GR carne tocata de porc sau mixta
orez
1ceapa
100gr de pasta de rosii
 50 gr parmezan ras (cascaval ,branza topita,etc.)1,2 de dafin
200 gr de mazare proaspata sau congelata(cui ai place mazarea)
ulei de masline,merge si cel de floarea soarelui
1/2 pahar de vin alb
 sare,piper
 1catel de usturoi

 MOD DE PREPARARE:Orezul trebuie pregatit inainte cu cateva ore bune,pentru ca trebuie sa fie rece pentru ca sa puteti modela piftelutele.Compozitia trebuie sa fie tare si lipicioasa.


 
 Se pregateste din timp o supa de legume (eu am facut cu apa si 2 cuburi de knor vegetal)
 in care am pus orezul la fiert.
 Preparam raguul asa:Taiem ceapa marunt si usturoiul  o punem la calit cu o lingura de ulei



Dupa ce s-a calit un pic, se adauga carnea tocata si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa pina prinde o culoare albicioasa.cam asa


Cind a prins culoare aceasta se toarna pasta de rosii se pune foaia de dafin sare ,piper,mazare si se lasa sa fiarba 5 minute,dupa care se adauga vinul si se mai lasa la fiert pina scade de tot.



Compozitia trebuie sa fie mai seaca fara pre mult lichid,pentru ca atunci cand facem arancini sa nu se inmoaie orezul                                                                                                                          


Spre sfarsitul fierberii se adauga un pic de unt si se lasa sa mai fiarba inca 5 minute.Am uitat sa va spun ca in orez, dupa ce a fiert se pune 1,2 oua si parmezanse si se   amesteca bine                                          


 



Din orezu rece se ia in mana si se face o gaura in mijloc




Se pune in mijloc ragu


Branza
Dupa care se formeaza o bila mai mare si se da prin pesmet                                                             

Se fac diferite forme si se pot umple si cu spanac sau cu ce doriti voi,sau numai cu branza


Se prajesc in ulei cat sa ple acopere,nu trebuie prajite prea mult ca deja e totul fiert.Se mananca calde sau reci.POFTA BUNA!!!

Nessun commento: