Aceste piftelute de orez sant o specialitate tipica siciliana de culoarea unei portocale de aici si denumirea de arancini di riso(portocale de orez)asta pentru cine inca nu a auzit de ele.
INGREDIENTE;400GR carne tocata de porc sau mixta
orez
1ceapa
100gr de pasta de rosii
50 gr parmezan ras (cascaval ,branza topita,etc.)1,2 de dafin
200 gr de mazare proaspata sau congelata(cui ai place mazarea)
ulei de masline,merge si cel de floarea soarelui
1/2 pahar de vin alb
sare,piper
1catel de usturoi
MOD DE PREPARARE:Orezul trebuie pregatit inainte cu cateva ore bune,pentru ca trebuie sa fie rece pentru ca sa puteti modela piftelutele.Compozitia trebuie sa fie tare si lipicioasa.
Se pregateste din timp o supa de legume (eu am facut cu apa si 2 cuburi de knor vegetal)
in care am pus orezul la fiert.
Preparam raguul asa:Taiem ceapa marunt si usturoiul o punem la calit cu o lingura de ulei
Dupa ce s-a calit un pic, se adauga carnea tocata si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa pina prinde o culoare albicioasa.cam asa
Cind a prins culoare aceasta se toarna pasta de rosii se pune foaia de dafin sare ,piper,mazare si se lasa sa fiarba 5 minute,dupa care se adauga vinul si se mai lasa la fiert pina scade de tot.
Compozitia trebuie sa fie mai seaca fara pre mult lichid,pentru ca atunci cand facem arancini sa nu se inmoaie orezul
Din orezu rece se ia in mana si se face o gaura in mijloc
Se pune in mijloc ragu
Branza
Dupa care se formeaza o bila mai mare si se da prin pesmet
Se prajesc in ulei cat sa ple acopere,nu trebuie prajite prea mult ca deja e totul fiert.Se mananca calde sau reci.POFTA BUNA!!!
Nessun commento:
Posta un commento