domenica 7 marzo 2010

PRAJITURA DESTEAPTA

INGREDIENTE:120 gr margarina 120 gr faina 4 oua 20 ml apa 500 ml lapte la temperatura camerei 150 gr zahar 1 plic de zahar vaniliat zahar pudra MOD DE PREPARARE.Margarina se topeste intr-un vas dupa care o lasam la racit. Albusurile le punem intr-un bol si le batem spuma cu mixerul. Intr-un alt bol mai incapator punem galbenusurile,adaugam zaharul, zaharul vaniliat ,apa siomogenizam totul. In compozitia obtinuta adaugam margarina toita si racita si omogenizam. Dupa ce am amestecat bine se adauga faina si se mixeaza pana se incorporeaza complet. Se adauga si laptele si se mixeaza bine. La final se adauga in compozitie albusurile batute spuma,amestecam bine cu o lingura de lemn pana sant complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida ,avand aspect de ciorba,in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema ,deaceea i se spune prajitura desteapta.Se unge o tava cu ulei si o tapetam cu faina,turnand compozitia obtinuta si o introducem la cuptorul incalzit timp de 40 de minutela foc mediu. Dupa ce sa copt sa se raceasca bine dupa care se pudreaza cu zahar pudra si e gata de mancat,foarte buna si gustoasa si nu mai spun cat de pufoasa e ,buuuna!!! Si sanctiunea

3 commenti:

Doinitza`s cakes ha detto...

ce demult n-am facut praji asta,trebuie sa o execut intr-o zi

Gabriela ha detto...

E o prajitura excelenta Doinitza°s cakes!merci de vizita!

Anonimo ha detto...

Foarte interesanta prajitura , la un moment dat ... Arata ca un lapte de pasare diferenta e ca are margarina topita o sa incerc asta seara sint foarte curioasa Agata foarte buna ...multumesc pt postare