domenica 7 marzo 2010
FICATEI IN SOS DE VIN
Din cand an cand avem nevoie de ceva mai putin consistent.Dar nu foarte complicat de preparat.Si buuun-bun!
INGREDIENTE:750 gr de ficatei
50 gr unt
1 lingura cu faina
1 paharel cu vin
1 lingura cu paste de tomate
2 cesti cu zeama de carne
sare
piper
1 foaie de dafin
cimbru
MOD DE PREPARARE:Se curata ficateii de pielite,dupa care se rumeneste in putin unt.La final se condimenteaza cu sare si piper.
Separat, se topeste o lingura cu unt si se rumeneste faina.
Se stinge cu zeama de carne amestecata cu vin, in care se adauga o foaie de dafin si putin cimbru.
Dupa ce a dat in cateva clocote se pune pasta de tomate dizolvata in putina apa.
Se toarna sosul peste ficatei si se acopera cu o foaie de hartie unsa cu unt. se da la cuptor si se lasa sa fiarba anabusit cateva minute.Intre timp se fac clatitele.
Se umple cu ficateii in sos de vin si se da forme dupa cum doreste fiecare.
POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento