mercoledì 3 marzo 2010

prajitura cu gem si nuca

INGREDIENTE:un pachet de margarina(250gr) 3 oua 250 gr zahar 500 gr faina un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere 400-500 gr miez de nuca macinat un borcan de gem acrisor MOD DE PREPARARE:Margarina se amesteca foarte bine cu zaharul Se adauga rand e rand galbenusurile Dupa ce am amestecat bine se adauga faina si praful de copt,amestecande-se pina se obtine un aluat consistent. Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 gr din aluat se unge tava cu margarina si tapetata cu faina sau folositi hirtie de copt si se antinde prima foaie,pe care se intinde gemul Se presara si nuca pe deasupra Deasupra peste nuca se toarna albusurile batute spuma tare apoi se pune nuca de cocos Se pune si cealalta foaie deasupra peste albus, eu am intins foaia inainte pe o foaie de pelicula si am dato la frigider e mai usor de pus peste albus Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca 1 ora, se scote se lasa la racit si se taie in diferite forme. E o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.POFTA BUNA!!!

Nessun commento: