mercoledì 3 marzo 2010
prajitura cu gem si nuca
INGREDIENTE:un pachet de margarina(250gr)
3 oua
250 gr zahar
500 gr faina
un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere
400-500 gr miez de nuca macinat
un borcan de gem acrisor
MOD DE PREPARARE:Margarina se amesteca foarte bine cu zaharul
Se adauga rand e rand galbenusurile
Dupa ce am amestecat bine se adauga faina si praful de copt,amestecande-se pina se obtine un aluat consistent.
Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 gr din aluat
se unge tava cu margarina si tapetata cu faina sau folositi hirtie de copt si se antinde prima foaie,pe care se intinde gemul
Se presara si nuca pe deasupra
Deasupra peste nuca se toarna albusurile batute spuma tare apoi se pune nuca de cocos
Se pune si cealalta foaie deasupra peste albus, eu am intins foaia inainte pe o foaie de pelicula si am dato la frigider e mai usor de pus peste albus
Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca 1 ora, se scote se lasa la racit si se taie in diferite forme.
E o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento