mercoledì 3 marzo 2010
CARNE DE PORC IN SOS
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE:
4 bucati de carne de porc cu os
3 linguri de faina alba "00"
50 gr unt
1/2 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 pahar de vin alb
2 linguri de pasta de rosii
2 linguri de ulei de masline
supa vegetala
sare si piper
PENTRU SOS:
un manunchi de ppatrunjel proaspat
1 catel de usturoi
1 lamaie
rosmarin
PREPARARE:
Int-un vas se pune ulei si unt il incaziti un pic dupa care se pune ceapa taiata marunt la calit si un catel de usturoi.
Infainati usor carnea si puneti peste ceapa calita si lasati la prajit intorcand cad pe o parte cand pe alta.
Se pune vinul peste carne si un ic de apa daca este necesar,lasati focul incet si lasati sa fiarba cu capacul pus circa 1 ora adaugand supa vegetala din cand an cand.
la jumatatea fierberii se pune sucul de rosii si mai lasam la fiert.
Se toaca patrunjelul ,usturoiul ,putin rosmarin si coaja de lamaie.
cind carnea incepe sa se desrinda de pe os, sarati, piperati si puneti sosul aromat preparat este carne amestecati si lasati sa se odihneasca pentru cateva minute.
presarati patrunjel proaspat la placere.POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento