mercoledì 24 marzo 2010

OREZ SARBESC


Si alaturi o tipsie cu fite.Morcoveata noastra poate cuceri oricel baietel mofturos.Iti trebuie o jumatate de cartof,careia ai faci doua gaurele in dreptul ochilor.Le umpli cu masline negre.O gurita rosie ca focul,din rosie,si gata fata.acum urmeaza punctul forte:morcov ras pe razatoaremare sau la robotul de bucatarie,pe post de par.Nu-ti vine s-o...manancide frumusica ce-i?Si acum urmeaza orezul.

INGREDIENTE:
300gr de orez
1ardei verde unul rosu si unul galben

2 rosii
1 ceapa
1-2 crengute de rosmarin
ulei
sare
piper


MOD DE PREPARARE:
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei,intr-o ccratita mai mare

 Cand s-a rumenit,adaugam orezul spalat,in mai multe ape si amestecam bine.Lasam unpic,dupa care stingem cu apa(de trei ori cantitatea de orez).



 Intre timp, taiem ardeii si rosiile marunt, si le adaugam in cratita peste orez.Amestecam usor si se potriveste de sare si piper.Lasam la fiert,la foc potrivit,sau puteti baga cratita la cutor.

 Cand orezul este fiert si scazut bine,se adauga frunzulitele de rozmarin tocate                                                                         
                                                                        
Se poate servi si rece,ca atare sau pe post de garnitura.

 POFTA BUNA!!!






2 commenti:

MihaeRa ha detto...

Foarte draguta prezentareaaa;;)....
Cred ca si f yumm..

Sarbatori Pascale Fericite!

Gabriela ha detto...

Multumesc frumos si e chiar foarte bun.PASTE FERICIT! si tie,pupici,ciauo,ciauo!!!