martedì 2 marzo 2010

limba de porc cu sos de praz si capperi

INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE: PENTRU LIMBA:1/2 kg de limba de porc, 1 morcov 2,3 frunze de leustean 1 ceapa 1 rosie sare si piper PENTRU SOS: 1 praz mare 3 linguri de ulei de masline 1 lingura de capperi nesarati. PREPARARE:se se curata se spala si se taie verdeturile in bucatele sau se mai pot da si prin razatoare.Punetile intr-o oala cu multa apa si lasati sa fiarba 30 de minute cu un pic de sare.Dupa care se pune limba de porc in oala cu verdeturi si lasam la firt circa 1 ora pina se firbe bine.Dupa ce sa fiert se lasa limba in supa in care a fiert la racit pentru cel putin o ora.Taiati si spalati prazul in inele fin fin si calitil in ulei si putina apa daca este necesar pentru a inmuia un pic prazul si la sfirsit se pun capperi tocat marunt.Scoateti limba din supa o taiati in felii ,dupa care asezati intr-o farurie cum va place voua si se serveste cu sosul de praz si capperi.eu ca sa nu arunc verdeata din supa am pus deasupra peste limba.si gata pofta buna.

Nessun commento: