martedì 2 marzo 2010
hachapuri (kachapuri)
In sfirsit am decis sa prepar o reteta pe care de vreo cateva zile vroiam sa o ancerc.aceasta reteta ai apartine lui lili si ai multumesc pe aceasta cale.A fost foarte buna si sa mancat imediat
Pentru 4 portii avem nevoie de:
300gr faina
1lingura drojdie uscata
180-200ml lapte cald
1 lingura de zahar
1 lingura sare
un ou pentru fiecare portie si un galbenus pentru uns
200 gr cascaval taiat cubulete
preparare:
Drojdia se dizolva cu 2 linguri de lapte si zaharul
se adauga drojdia la faina si treptat laptele
Se obtine un aluat potrivit de moale si nelipicios.
Se lasa la crescut aproximativ o ora dupa care se imparte in 4 bucati
Se intinde pana se da o forma rotunda
Se rasuceste bordul aluatului dandui forma unui ochi
In mijloc am pus cascaval sau puteti pune orice fel de branza doriti,se unge bordul cu galbenus
Se da la cuptor la 180 grade,cam 15 minute pana se topeste cascavalul,dupa care se sparge un ou deasupra.Se introduce tava din nou la cuptor pana cind oul capata consistenta dorita.Se servesc calde sau reci dupa preferinte.POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento