giovedì 25 febbraio 2010

CIORBA DE FASOLE BOABE CU OS AFUMAT SI TARHON

Retetele de acest gen de mincare sint mai mult sau mai putin asemanatoare intre ele si totusi vreau sa fac publica si reteta mea. INGREDIENTE:un os afumat, 2 cepe, 3,4 morcovi ,1 ardei gras,3,4 rosii proaspete sau rosii din cutie,1/2kg de fasole sau fasole din cutie, tarhon, cimbru,sare si piper, 1lg de faina si una de bulion si 1lg de ulei. PREPARARE:se pune la firt osul afumat, dupa ce a dat in clocot si sa luat spuma de deasupra se pune ceapa taiata marunt, ardeiul gras, rosiile, morcovul dat prin razatoare.Se lasa la fiert pina fierbe carneabine.Cind a fiert carnea se pune fasolea daca e din cutie se mai lasa la fiert 1o min dupa care se face ingroseala .separat se pune pe foc intr-o tigaie 1lg de ulei una de faina ,se lasa un pic la rumenit invirtind continuu dupa care se pune 1 lg de bulion si se mai lasa 1min pe foc se dezleaga cu apa calda .se rastoarna in oala si se amesteca, se pune tarhonul sarea si piperul se mai lasa sa dea intr-un clocot doua si e gata.pofta buna. aceasta ciorba este preferata sotului meu ori de cite ori o fac e foarte bucuros si abia asteapta sa o manince. e foarte buna.

1 commento:

Anonimo ha detto...

Nu pot sa spun decat...YUUUUUMYYYYY.Ciorba de fasole cu afumatura este preferata noastra.