giovedì 25 febbraio 2010

PUI TARANESC

INGREDIENTE:1kg de pulpe de pui, 2,3morcovi, 2cepe, 3,4 catei de usturoi, vegeta, piper, 5,6 cartofi, boia iute,1/2 bere, cimbru, busuioc si patrunjel verde sau uscat eu am pus uscat ,sare . PREPARARE:se incalzeste uleiul un pic dupa care se pune usturoiul si ceapa taiata in bucati mai mari si se lasa putin la calit pina devine sticloasa.se adauga pulpele de pui si se lasa un pic la rumenit nu prea mult sa nu se arda ceapa cit sa prinda carnea gustul de usturoi si de ceapa.se adauga morcovii ,cimbru, busuioc ,patrunjel, vegeta sare si piper dupa gust.dupa ce a dat un pic in clocot se pune boiaua si cartofii taiati cubulete si se lasa la firt circa 5 min.dupa 5 min se toarna berea si un pahar de apa se acopera cu un capac si se lasa la cuptor 30 min se stropeste cu zeama de lamaie.pofta buna otional se poate servi cu o salata verde sau muraturi.e mai mult sau mai putin asemanatoare cu tocana de cartofi numai ca se pune si berea sper sa va placa astept comenturi.

1 commento:

Anonimo ha detto...

Ce pofta mi-ai facut.As manca si eu o portie....