giovedì 27 gennaio 2011

PRAJITURA SNICKERS

Am revenit cu inca o reteta de prajitura pe care am executato de sarbatori si anume faimoasa prajitura Snickers,delicioasa si foarte ciocolatoasa si care sa mancat cel mai repede!poze nu am multe,v-am mai spus si la cealata reteta,nu am avut timp sa pozez toate prajiturile pas cu pas,doar asa in mare!

INGREDIENTE PENTRU FOI:
8 oua
300gr zahar(18 linguri)
400 gr nuca macinata
4 linguri faina
3 linguri cacao
1/2 plic praf de copt

INGREDIENTE PENTRU CREMA:
8 galbenusuri
1ou intreg
3 linguri cacao
250 gr zahar
4 linguri lapte caldut
100 gr ciocolata amaruie

MOD DE PREPARARE:
foile:
Se separa ouale,albus de galbenus.Se bate albusul cu cele 300 de grame de zahar spuma tare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao si nuca macinata peste spuma obtinuta,se amesteca totul dupa care se imparte compozitia in trei parti egale.Se coc foile pe dosul tavii la 170°C ,6,7 minute.

Crema:
Intr-o craticioara se pun galbenusurile si oul intreg,cacaua si laptele,Se aseaza pe bain-marie si se amesteca continuu timp de 20 de minute
Se adauga apoi ciocolata rupta bucatele si se tine pe foc pana se topeste dupa care se adauga untul rece din frigider in crema fierbinte,se amesteca pana se incorporeaza untul.Se imparte crema in trei parti egale si se asambleaza prajitura.O foaie un rand de crema ,pe ultimul strat de crema,acela fiind deasupra ultimei foi se poate presara nuca sau ciocolata alba,eu am facut o glazura din zahar pudra amestecata cu lapte obtinand o pasta fluida si am decorat prajitura,am mai pus si margelute decorative(comestibile)se lasa peste noapte nu se mananca imediat,foile trebuie sa se inmoaie bine pentru a putea taia prajiturica.ornamentul nu a fost cine stie ce  dar pot sa va spunca a fost suuuper gustoasa,yammy!


POFTA BUNA!!!

21 commenti:

Bianca ha detto...

Yamy ce bine arata!!!! sa o mancati cu multa pofta:)
Pupici

Gabriela ha detto...

Merci Bianca,sa mancat cu multa pofta deja cam de ceva vreme,pentru ca am facuto in perioada sarbatorilor!te pupi si o seara frumoasa!

Miodrag Surac ha detto...

Frumos executat cu multa rabdare si daca sa mancat prima, inseamna a fost perfecta. Eu si asa ma chinui sa slabesc, dar cand vad toate bunatatile, nu mai slabesc in veci. O seara placuta Gabriela...

Gabriela ha detto...

Lasa Surac,ca nu esti singurul care te-ai ingrasat,si eu am pus ceva kg pe mine cu sarbatorile astea,e inposibil sa nu te ingrasi in perioada Craciunului cu atatea bunatati pe masa...!o seara frumoasa Surac!

felis ha detto...

Cat de bine arata... am tot auzit de prajitura asta... dar nu am incercat pana acum...

mirela ha detto...

foarte bine arata,,,,mmmmm,,,,,pupiciiii!!!!!

Paradis ha detto...

Arata tare bine prajitura aceasta.Este si reteta mea preferata.Un weekend placut!

Miodrag Surac ha detto...

Buna, ai un premiu la mine...

Luminitanaty ha detto...

cred ca e tare buna si daca am facut prajitura mars acuma urmeaza snickers...

janet ha detto...

Ce pofta mi-ai facut!Tot am zis ca o sa o fac si eu,dar nu stiu cind o sa reusesc!
O zi minunata!

speedy70 ha detto...

CHe splendida ricetta Gabriela, grazie, la copio subito, un abbraccio cara!

Irina ha detto...

E intr-adevar o prajitura buna, si noua ne place mult!

Doinitza`s cakes ha detto...

sa treci pe la mine sa ridici un premiu pentru creativitate,te pupic

Doinitza`s cakes ha detto...

prajitura e ca a mea dar tu ai facut foi,a mea e sub forma de blat,deasupra crema,apoi glazura,arata si asa foarte bine

pansy ha detto...

super gabriela !

Gabriela ha detto...

Multumesc fetelor,a fost super buna!Doinitza's,si Surac va multumesc pentru premii din tot sufletul,am sa trec sa le iau cand o sa ma un pic de timp la disppozitie,pentru ca in perioada asta nu prea mai am timp de nimic,am zile foarte incarcate!va pup si pe curand!

Anonimo ha detto...

Cheap and trendy deisgner clothing from ronkaclothing.com where we sell: Denim, Jamison, Dallin Chase, Catherine Deane, Daughters of the Revolution, Modern Vintage Shoes, Boulee, Home, Stole, Shipley & Halmos, Mar Y Sol, Style Stalker, http://www.eicop.org/c-472-fashion-accessories.aspx, Pour La Victoire, Adrienne Landau, Georgie, Alyce Designs Prom, Vix Swimwear, Chloe Sunglasses, Nicole Miller, Duvetica, Juicy Couture, Chinese Laundry, Women's, J Brand Denim Jeans, Marc Bouwer Glamit!, Fleur't, Adrianna Papell, Domino Denim Jeans, Nicole Miller Prom, Deepa Gurnani, Nanette Lepore, Ambre Babzoe, Stuart Weitzman, Cargos, Fleur't, Coverups, Love Heals, Halston Heritage Susan Evening Clutch, LNA, Bread & Butter, Twelfth Street by Cynthia Vincent, Nepali, Jerome Dreyfuss, House of Harlow 1960 Jewelry, Maloles, Little Dictionary of Fashion Book, Kaur Collection, Jeggings, Vitamin A Gold/Ultraviolet Shimmer, Manoush, KORS Michael Kors, FREECITY, eDressMe new york, Adina Jewelry, Agent Provocateur, Rings, Nicole Miller Jewelry, L.A.M.B - all available from our online designer clothing store at 50% off sale! Check out http://arts.harvard.edu - harvard university arts and fashion.
We admire work of Harvard University Arts and Fashion - best school of arts where great designers learn
how to create great looking designer clothing!

MONONOKE KITCHEN ha detto...

Un festin dulce,
delicios si aratos!

mirela ha detto...

Draga mea,,,,,m-ai facut sa-mi dea lacrimile,,,,,te pup din suflet,,,,astazi am citi interviul tau pe Gustos.ro,,,,am ajuns acolo din intamplare descoperind ca sunt favorita ,doamne Gabriela,,,,sunt tare fericita,dar dintre atatea bucatarese care mai de care,,,,,am fost eu cea favorita,,,,,urarraaaa,,,,este cel mai mare premiu al meu,,,,,,te pup din suflet!!!!!

Anonimo ha detto...

Un deliciu absolut.

Gabriela ha detto...

Mononoke ma bucur ca i-ti place,pupici!
Mirela esti preferata mea si i-mi place tgare mult cum gatesti,de la mine ai nota 20,te pupik!
Hapleablog,multumesc a fost un adevarat deliciu,pupici!