INGREDIENTE:
Pentru aluat:
200 gr faina
2,5 linguri cu ulei de masline
25 gr drojdie
1/2 pahar cu apa calduta
sare
Pentru umputura:
100 gr prosciuto cotto
2 dovlecei
2 linguri ulei
150 gr branza dulce
1 ou
un manunchi de patrunjel
sare,piper
MOD DE PREPARARE:
Amestecam toate ingredientele de aluat si framantam pana obtinem un aluat moale si fin si lasam sa creasca la cald o jumatate de ora
Dupa ce a crescut,intindem o foaie,dupa care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,o ungem cu o lingura de ulei de masline apasam un pic cu degetele pentru a face gaurele,pentru cei ce vor sa o faca simpla fara nimuic deasupra doar ulei,putina sare groasa si un pic de rosmarin presarat deasupra si se da la cuptor,iar pentru cei ce vor sa puna umplutura ca mine nu trebuie apasat aluatul cu degetele,si cum spuneam lasam sa se odihneasca intr-un loc caldut inca 10 minute
Taiem dovleceii fin ,fin,eu am folosit instrumentul de curatat cartofi,morcovi,etc...le saram si piperam dupa care adaugam si patrunjel tocat fin,si o lingura de ulei de masline
taiem si prosciutto cotto bucatele,la fel si branza patratele
Intr-un castron spargem oul zbatut bine si il adaugam peste toate ingredientele amestecand bine
rasturnam preparatul astfel otinut peste aluat si dam la cuptorul incalzit 20,25 de minute la 200°C
foarte,foarte buna si gustoasa yammy!!!
Si pentru voi cate o feliuta
POFTA BUNA!!!
29 commenti:
Gabriela, numai bunatati, asa ceva am facut si eu acum doi ani pe la Rimini, cand lucram la un restaurant, foarte gustos....Bravo.
La anu sper sa ajung la Stuttgart, pentru ca planificam sa ne stabilim acolo. Un weekend placut...
Merci Surac,deci ai fost si in Italia de ai lucrat!ma bucur sa aud asta!ps.eu in Stuttgard merg de 2,3 ori pe an,am o cumnata acolo care sta prin aprorpiere si anul acesta revelionul il fac acolo! cand te stabilesti in Germania poate ne intalnim cumva!weekend placut si tie!
Bine ai gatit tu azi aici. Si vad ca te-ai imbracat de sarbatoare din nou:) Imi place blogul tau.
Pupici
Ce atmosfera de sarbatoare ,aici la tine Gabriela!
preparatul arata minunat,nu stiu de cite ori am zis ca fac si eu ....dar tot timpul aveam altceva pe lista,poate intr-o zi o sa-i vina rindul!
O zi minunata!
Buna foccacia asta ..imi place mult si umplutura!
Mi-ai dat o idee buna pt. maine seara ;-)
bacioni
Frumoasa prezenatrea.Cu siguranta delicios.
Bellissima questa veste natalizia; ottima e ghiotta questa focacciona, perfetta!!!! Baci cara. .
Foarte gustoasa si apetisanta!Te pup
merci Bianca,o duminica placuta!pupik!
Multumesc Janet,poate intr-o zi ai sa reusesti,sa-mi spui cum tia iesit!o duminica placuta!pup!
Nico,astept sa-mi spui cum tia iesit!pupici!
Merci,Hapleablog!o zi buna!te pup!
Grazie Speedy!ti auguro una bella domenica!
Merci Nela,nea placut foarte mult si noua!pupicei!
Imi place cum ai facut foccacia asta. Poate voi face si eu intr-o buna zi, asa doar pentru mine. :)
ceau gabriela draga, super arata foccacia..Sper ca mos nicolae ati adus ceva bun :)pupic.
Superba! Cred ca este al naibii de gustoasa! Sunt un mare fan al bucatariei italiene!
ma ambitionezi s-o fac si io,asa bine arata!
Mereci Miha,incearco si nu i-ti va parea rau!pupici!
si eu sper nawall.merci!te pup!
Foarte gustoasa Nicol!te pupik!
pai eu asta vreau Pansy sa va ambizionez pe toate ca de aceea postez retete!te pupik!
Gatesti cu drag , gatesti cu spor . Esti o gospodina minunata pentru delicatesele toate si mai ales ca esti o bucatareasa care isi pastreaza greutatea corporala. As manca toata ziua din manutele tale...
Cred ca e foarte buna! Felicitari!
Tare apetisant artata si cu siguranta este foarte gustosa!
De nota 10...atat reteta cat si prezentarea!felicitari!
stafeta prieteniei te asteapta s-o ridici!
mersi de feliuta ce buna a fost ,la fel cum este prezentata de stapana,pupici
apropo pe unde mi-ai fost ca nu te-am auzit defel,fatooooooo!de ceva timp
Sarbatori fericite!
Posta un commento