martedì 29 giugno 2010

SALATA DE AVOCADO CU TON


E pentru prima data cad prepar ceva din avocado si prima data cand mananc avocado.Am cumparat un avocado si l -am lasat sa se mai coaca ca era prea tare si cred ca l-am lasat prea mult dar dupa mine a fost numai bun pentru ca miezul era ca o maioneza.La prima vedere mi-a placut cum arata dar sincer nu mi-a placut gustul pe care al avea.Am tot cautat retete cu avocado si rasfoind prin toata blogosfera am gasit aceasta reteta,ma atras pentru ca era cu ton si mi-am zis ca sigur trebuie sa fie buna si sa-i schimbe gustul tonul.Asa a si fost ia schimbat gustul mi-a placut dar sincer inca nu ma atras acest fruct numit avocado.Deci pentru cei amatori de avocado cred ca aceasta reteta le va placea zic eu.Dar sa nu o mai lungim si sa va dau reteta!

INGREDIENTE:
1 avocado
1 conserva de ton(160gr)
2 oua fierte
1 ceapa mica
2 linguri de ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
cateva fire de patrunjel
sare
piper


MOD DE PREPARARE:
Se taie avocado in doua pe lung si se scoate  pulpa dupa care se stropeste cu zeama de lamaie


am zdrobit cu furculita pulpa de avocado,dupa care am frecat pana a devenit ca o pasta.Am fiert 2 oua le-am lasat la racit dupa care am pus galbenusurile si uleiul in aceasta compozitie si am amestecat bine pana s-a incorporat

am adaugat si tonul,eu l-am scurs de ulei dar puteti sa-l puneti cu totul si nu mai puneti ulei de masline,numai ca mie i-.mi place sa simt uleiul proaspat de masline.

am taiat si albusul marunt pe care l-am adaugat la compozitie
ceapa tocata marunt

adaugam sarea si piperul,amestecam totul bine dupa care umplem cojile de avocado cu aceasta salata astfel pregatita si se poate servi.

POFTA BUNA!!!

18 commenti:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) ha detto...

Arata bine....nici eu nu sunt mare prietena cu avocado dar aceasta reteta ma atrage sa stii!!!La provero!!!


P.S..Ce s-a intamplat cu Taricone???
Am auzit ca nu mai este printre noi!!Pacat.....

Gabriela ha detto...

Da draga mea Judy nu mai este printre noi chiar am plans un pic azi dimineata ca i-mi parea foarte rau ca a disparut dintre noi asa de repede.Ce sa se intample facea un curs de paracadutism si probabil ca nu i s-a mai deschis parasuta si a cazut de si-a fracturat tot in el,9 ore a durat interventul dar fara nici un rezultat si azi noapte in jurul orei 2 a murit!Nici nu stii ce rau i-mi pareda sa nu mai vb de el ca ma apuca plansul:Dumnezeu sa-l ierte!

Un dulce aromat ha detto...

Arata foarte bine si e o reteta usoara.

Gabriela ha detto...

Merci Nela!da e chiar foarte usoara si repede de facut!

Dana C ha detto...

nici eu n-am mancat niciodata avogado, mereu am vrut sa cumpar si mereu am uitat, o sa incerc si eu reteta cu prima ocazie, arata tare bine!pupici:*

sarah ha detto...

recunosc ca arata foarte bine salata ta draga mea Gabriela. nici eu n-am mancat avocado pana acum....ar fi cazul sa facem un club.am mers pe mana sotului meu caruia nu-i place acest fruct.dar am sa incerc goacamole cum am vazut la Pansy pe blog si reteta asta cu ton.apoi imi dau cu parerea.pupici

Gabriela ha detto...

Merci Dana!ce sa zic, incearca sa vezi daca i-ti place!pupicei!

Gabriela ha detto...

Pai hai sa facem!de cate ori am vrut sa cumpar sotul i-mi spunea"Ia-ti,dar nu o sa-ti placa"ei si de data asta mi-am luat,ca pana nu incerci nu ai de unde sa stii nu?incearca si dupa aceea sa-mi spui cum ti s-a parut!pupik!

Bianka ha detto...

ÓÓÓ ce bunatate, arata foarte bine

Gabriela ha detto...

Merci Bianka! si bine ai venit pe blogul meu,te mai astept!

Claudia ha detto...

sincer mi se pare reteta tare tare interesanta si cred ca o sa o incerc. eu am experiente nashpa cu avocado cand mi-am luat acum 15 ani. pe vremea aia nu erau emisiuni culinare si de internet nici nu putea fi vorba. in final l-am aruncat ca nu putea nimeni sa-l manance si nu mi-a trecut prin cap sa-l gatesc ca nu stiam ca-si schimba gustul. am aflat ulterior ca daca il amesteci cu ceva, preia gustul fara probleme. dar mi-a fost teama sa incerc. avocado al meu avea un usor iz de clor. poate totusi nu era copt. nici asta nu am de unde sa stiu.

Gabriela ha detto...

Incearca Anca poate i-ti place.Probabil fructul mai trebuia copt eu l-am lasat o saptamana la copt pur si simplu in bucatarie!Nici pe departe nu avea gust de clor!pupik!

.✿*E LENA*✿. ha detto...

Gabriela arată bine şi totodată
mi se pare o reţetă interesantă..
Să ai o dimineaţă frumoasă!
Te pup şi te mai aştept
în paradisul meu!

Gabriela ha detto...

Merci Elena!cu cea mai mare placere!pupik!

Doinitza`s cakes ha detto...

nu te lasi tot mai indraznete retete,imi place esti tanara talentata si plina de surprize,am sa postez azi sau maine niste premii sa trci pe la mine sa le iei,ca le meriti din plin,nici eu n-am folosit avocado pana acum

Gabriela ha detto...

Ma bucur Doinitza's ca i-ti plac retetele mele!mamma mia da ma rasfeti prea mult,am sa trec sa le iau cu mare placere!pupik!

Elena Toma ha detto...

Uite, reteta asta cu avocado n-o stiam. Nici macar vreo varianta asemanatoare si... eu sunt fan avocado. Eu il pun si in salate, iar daca este potrivit de copt si potentat de sucul de lamaie sau portocala este excelent! Neaparat am sa incerc reteta! O saptamana frumoasa, Gabriela!

Gabriela ha detto...

Elena e foarte buna reteta asta tie sigur i-ti place ca am vazut ca faci retete cu avocado destul de des!Osaptamana frumoasa si tie i-ti dopresc!