mercoledì 30 giugno 2010
LANGOSI CU BRANZA
De mult aveam in cap sa fac acesti langosi.Sincer va spun ca nu am mai facut pana acum si de cate ori vedeam pe posturile voastre langosi ,mi se facea o pofta incredibila.Prima oara cand i-am mancat a fost in Germania la Oktoberfest nu am cuvinte sa va spun cat de mult m-am distrat in perioada aia si cat de frumos a fost!De atunci merg de 2-3 ori pe an in Germania pentru ca am si la cine sa stau,la cumnata mea!Si cum va spuneam acolo i-am mancat prima data si mi-au placut atat de mult ca numai gandul la langosi i-mi era!Cautand pe blogosfera am dat de aceasta reteta si am si incercat-o,n-am mai pierdut timp!buni,buni!
INGREDIENTE:
500 faina
370ml apa calduta
20gr drojdie
100gr cas de vaca
200gr smantana
1/2 lingurita sare
ulei pentru prajit
1 lingurita zagar
MOD DE PREPARARE:
Punem drojdia impreuna cu zaharul,o lingurita de faina si 100 ml apa calduta,intr-un vas si le amestecam bine dupa care lasam la dospit 20 de minute.Adaugam restul de apa si faina,sarea si framantam.Aluatul o sa fie moale si elastic dar asa trebuie sa fie si mai lasam 90 de minute la dospit.
Dupa ce a crescut,pe masa unsa cu ulei impartim aluatul in 10 gramajoare.E bine ca mainile sa fie bine unse cu ulei pentru ca altfel riscati sa vi se lipeasca de degete.
Lasam aceste gramajoare sa mai dospeasca inca 10 minute dupa care intr-o tigaie punem ulei din belsug si al punem la incalzit.Luam cate o gramajoara de aluat si o intindem bine cu mainile unse de ulei bineanteles si o punem in uleiul incins
Cand s-a copt se intoarce pe partea cealalta
Le punem pe un servet absorbant
Amestecam smantana cu casul sau telemeaua depinde ce gusturi aveti,un pic de sare daca e necesar si un catel de usturoi daca va place.Eu asa am mancat in Germania si nu vroiam ca gustul sa fie altul, decat acela!si punem deasupra langosilor.Sant buni calzi si de preferabil sa fie mancati in aceeasi zi ca altfel se intaresc.Se pot servi si cu gem,nutela etc...!
Buuuuni,buuuni!!!POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
21 commenti:
Chiar ieri mi-am cumparat un langos cu branza, asa o pofta mi s-a facut!!!
Te cred Liana10, si eu ma topesc dupa ei!pupik!
Foarte, foarte buni!!! Si noua ne plac la nebunie.
Pupik pupik si tie si merci de vizita si comment; iau si eu un langos ca tare bine arata...yummm
Ce amintiri me-ai trezit.....pe timpul lui Ceausescu ,la o gogoserie de la noi ,se faceau niste langosi.......mama,mama ce gust aveau!Acum nu am mai vazut!Chiar ca me-ai facut pofta!
O zi buna!
Ma bucur Bianca!chiar sant buni!pup!
Chiar te rog Nina's ia cati vrei!pupik!
Hmmm langosi o bunatate mi-ai facut o pofta nebuna.Te pup.
Janet!in primul rand vreaun sa-ti multumesc de vizita pe care mi-ai facut-o si te mai astept daca i-ti face placere!eu nu-mi aduc aminte daca erau sau nu langosi pe vremea lui nea Nicu,pentru ca nu-mi aduc aminte sa fi mancat,da mai stii poate erau facuti in alt mod,poate de aceea nu-mi aduc aminte!pupik!
Te cred Nela,i-mi pare rau ca ti-am facut pofta!pupik!
ce pofta mi-ai facut!!!sa stii Gabriela draga ca erau si in Romania .eu am mancat cand eram micuta de foarte multe ori.daca nu m-ar durea atat de rau spatele m-as apuca de framantat.pupici
ce pofta mi-ai facut!!!sa stii Gabriela draga ca erau si in Romania .eu am mancat cand eram micuta de foarte multe ori.daca nu m-ar durea atat de rau spatele m-as apuca de framantat.pupici
IOI,ce pofta mi-ai facut!!!!!
Bravissima cara mia.....posso prendere uno????
Besos cariño!!!
Eu nu-mi aduc aminte Sarah,probabil or fi fost si probabil ca inca mai sant.Acu cand plec in vacanta in Romania am sa caut si bine ar fi sa gasesc,ca tare buni mai sant!P.S.ai grija cu spatele daca te doare asa tare dute la un doctor!pup!
Certamente Judy,ma anche di più!cara!un besos!
gaby, am venit eu cu cafeaua, ca merg asa bine langa o cafeluta :*pupici!
Bine ai venit chiar aveam nevoie de o cafeluta,servestete,simtete ca la tine acasa!pupici!
que rico Gabriela, me llevo la receta. Te mando muchos saludos y gracias por tu hermosa visita.
Gracias Mejor receptor! Uinaschlucht Te deseo buen día! Pronto!
Radka Thank you and welcome to my kitchen! A good day!
We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your web site offered us with valuable information to work on.
You've done a formidable job and our whole community will be grateful to you.
Feel free to surf to my web blog :: how To lose weight fast for women
Posta un commento