domenica 20 giugno 2010

PACCHERI CU FRUCTE DE MARE SI PACCHERI UMPLUTI CU RICOTTA PARFUMATI CU SCORTISOARA


Doua retete simple ,usor de facut si foarte gustoase!


INGREDIENTE:
1punga de paccheri
200 gr fructe de mare
1 ceapa
1 catel de usturoi
300 gr suc de rosii
sare
piper
busuioc
origano
1 lingura ulei de masline


MOD DE PREPARARRE:
Se taie ceapa marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o lingura de ulei

Dupa ce s-a calit adaugam fructele de mare si mai lasam 5 minute sa fiarba la foc mic

Punem si sosul de rosii ,sarea,piperul origano,un pic de busuioc si lasam sa fiarba inca 10 minute la foc mic amestecand din cand in cand

Intre timp punem paccheri la fiert in apa cu sare si un pic de ulei,si lasam sa fiarba cat scrie pe pachet

Adaugam paccherii in sosul de rosii cu fructe de mare

amestecam cu focul deschis bine totul pana se incorporeaza bine si se amesteca gusturile intre ele,dupa care se poate servi alaturi de un pahar de vin alb

POFTA BUNA!!!


Aceasta reteta de paccheri cu ricotta mi-a placut imediat ce am vazut-o,pentru ca e simpla si pentru ca e foarte rapid de facut si nu mai spun cat de buni sant.

INGREDIENTE PENTRU DOUA PERSOANE:

6 paccheri
200 gr ricotta
200gr bechamella
30gr prosciuto crud sau speck optional
coaja rasa de la o lamaie mica
scortisoara cat de mult va place,eu am pus 1/2 de lingurita
50gr parmezan sau branza de oaie
piper negru
sare
marar

MOD DE PREPARARE:
Se coace pentru 5 minute cei 6 paccheri in apa fiarta sarata ,puteti pune si mai multi

Intre timp amestecam ricotta cu un pic de apa de la paste pana devine ca o crema si adaugam mararul

dupa care adaugam si scortisoara
coaja de lamaie
jumatate din cantitatea de parmezan,piperul si prosciuto

amestecam totul bine,si cu aceasta compozitie umplem paccheri

Punem paccheri umpluti intr-o oala si  acoperim totul cu bechamella amestecata cu putin marar

punem si cealalta cantitate de parmezan presarand pe toata suprafata

Dam la cuptorul deja incins 20 de minute sa se coaca.Daca va place mai cu multa crusta pe deasupra ca in cazul meu,mai lasati inca 2-3 minute in plus.Cam asa  trebuie sa fie,mie i-mi place mai uscat daca voua va place mai in sos si sant sigura ca va place puteti lasa doar 20 de minute.

si gata paccherii sant buni de servit cu putin marar pe deasupra si un praf de scortisoara

Deliciosi...POFTA BUNA!!!

8 commenti:

Annie ha detto...

Gabriela muy rico todo pero los rellenos de ricota me encantan, la ricota me gusta mucho.
Besos

janet ha detto...

Gabriela,doua retete gustoase,pastele sint preferatele baiatului meu!Nustiu daca la noi sint paste din astea.....o sa ma uit!
O zi buna iti doresc!

Gabriela ha detto...

gracias Annie!un besos!

Gabriela ha detto...

Mersi,Janet!sant preferatele si baiatului meu,numai ca al meu e in Romania de aceea am facut ,ai putine!pup!

sarah ha detto...

doua retete delicioase desi cred ca preferata mea ar fi cea cu ricotta dar nici cea cu fructe de mare nu-i de lasat in farfurie.pupici multi

Gabriela ha detto...

Sarah sant bune amandoua!pupici!

Lira ha detto...

Eu nu ma dau in vant dupa fructe d mare, dar varianta doi, paccheri umpluti cu ricotta arata supeer si cred ca au foat la fel de buni, plus ca ricotta cred ca se poate inlocui foarte bine cu urda, cei care fac o varianta mai "rustica". Felicitari!

Gabriela ha detto...

Lira in primul rand vreau sa-ti multumesc de vizita,si bineinteles ca te mai astept daca i-ti face placere sa mai treci pe la mine.Paccherii sant foarte buni si pot fi inlocuiti cu urda dea noastra cu toate ca si ricotta e tot un fel de urda!pupicei si sa ai o zi frumoasa!