domenica 20 giugno 2010
PACCHERI CU FRUCTE DE MARE SI PACCHERI UMPLUTI CU RICOTTA PARFUMATI CU SCORTISOARA
Doua retete simple ,usor de facut si foarte gustoase!
INGREDIENTE:
1punga de paccheri
200 gr fructe de mare
1 ceapa
1 catel de usturoi
300 gr suc de rosii
sare
piper
busuioc
origano
1 lingura ulei de masline
MOD DE PREPARARRE:
Se taie ceapa marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o lingura de ulei
Dupa ce s-a calit adaugam fructele de mare si mai lasam 5 minute sa fiarba la foc mic
Punem si sosul de rosii ,sarea,piperul origano,un pic de busuioc si lasam sa fiarba inca 10 minute la foc mic amestecand din cand in cand
Intre timp punem paccheri la fiert in apa cu sare si un pic de ulei,si lasam sa fiarba cat scrie pe pachet
Adaugam paccherii in sosul de rosii cu fructe de mare
amestecam cu focul deschis bine totul pana se incorporeaza bine si se amesteca gusturile intre ele,dupa care se poate servi alaturi de un pahar de vin alb
POFTA BUNA!!!
Aceasta reteta de paccheri cu ricotta mi-a placut imediat ce am vazut-o,pentru ca e simpla si pentru ca e foarte rapid de facut si nu mai spun cat de buni sant.
INGREDIENTE PENTRU DOUA PERSOANE:
6 paccheri
200 gr ricotta
200gr bechamella
30gr prosciuto crud sau speck optional
coaja rasa de la o lamaie mica
scortisoara cat de mult va place,eu am pus 1/2 de lingurita
50gr parmezan sau branza de oaie
piper negru
sare
marar
MOD DE PREPARARE:
Se coace pentru 5 minute cei 6 paccheri in apa fiarta sarata ,puteti pune si mai multi
Intre timp amestecam ricotta cu un pic de apa de la paste pana devine ca o crema si adaugam mararul
dupa care adaugam si scortisoara
coaja de lamaie
jumatate din cantitatea de parmezan,piperul si prosciuto
amestecam totul bine,si cu aceasta compozitie umplem paccheri
Punem paccheri umpluti intr-o oala si acoperim totul cu bechamella amestecata cu putin marar
punem si cealalta cantitate de parmezan presarand pe toata suprafata
Dam la cuptorul deja incins 20 de minute sa se coaca.Daca va place mai cu multa crusta pe deasupra ca in cazul meu,mai lasati inca 2-3 minute in plus.Cam asa trebuie sa fie,mie i-mi place mai uscat daca voua va place mai in sos si sant sigura ca va place puteti lasa doar 20 de minute.
si gata paccherii sant buni de servit cu putin marar pe deasupra si un praf de scortisoara
Deliciosi...POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
8 commenti:
Gabriela muy rico todo pero los rellenos de ricota me encantan, la ricota me gusta mucho.
Besos
Gabriela,doua retete gustoase,pastele sint preferatele baiatului meu!Nustiu daca la noi sint paste din astea.....o sa ma uit!
O zi buna iti doresc!
gracias Annie!un besos!
Mersi,Janet!sant preferatele si baiatului meu,numai ca al meu e in Romania de aceea am facut ,ai putine!pup!
doua retete delicioase desi cred ca preferata mea ar fi cea cu ricotta dar nici cea cu fructe de mare nu-i de lasat in farfurie.pupici multi
Sarah sant bune amandoua!pupici!
Eu nu ma dau in vant dupa fructe d mare, dar varianta doi, paccheri umpluti cu ricotta arata supeer si cred ca au foat la fel de buni, plus ca ricotta cred ca se poate inlocui foarte bine cu urda, cei care fac o varianta mai "rustica". Felicitari!
Lira in primul rand vreau sa-ti multumesc de vizita,si bineinteles ca te mai astept daca i-ti face placere sa mai treci pe la mine.Paccherii sant foarte buni si pot fi inlocuiti cu urda dea noastra cu toate ca si ricotta e tot un fel de urda!pupicei si sa ai o zi frumoasa!
Posta un commento