giovedì 6 maggio 2010

SUPA DE PESTE



In Italia e foarte vestita supa asta de peste.Efoarte buna si se face foarte repede,pentru cei ce sant amatori de peste le recomand acest fel de mancare,nu vor regreta!


INGREDIENTE:
Un manunchi de sedano mai mic
2 cepe
1kg de peste de tot felul,fructe de mare peste spada,merluciu,etc..
1 cana de suc de rosii
1 cana cu apa,daca mai trebuie se mai completeaza cu apa
origano
1/2 pahar de vin alb
patrunjel
2 morcovi
1 ardei gras
1 telina mica
sare
4 linguri de ulei de masline
piper

MOD DE PREPARARE:
Se curata si se spala pestele dupa care il taiem rondele,cuburi,patratele,etc

Se taie ceapa si se pune la calit in 4 linguri de ulei de masline,dupa care se adauga sedano taiat cubulete

Adaugam morcovul si ardeiul gras taiat fasii si rondele si amestecam bine

Punem pestele in  ingredientele de mai sus,amestecam bine si lasam 2,3 minute sa fiarba,dupa care stingem cu  o jumatate de pahar de vin alb


Lasam sa se evapore un pic alcoolul din vin,si adaugam sucul de rosii


amestecam bine

Adaugam origano si patrunjelul tocat fin

Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba 30 de minute,daca mai trebuie mai lasam

Cand e gata o tragem de pe foc,o lasam sa se odihneasca cateva minute,dupa care se poate servi cu granetti tostati normali sau integrali,eu am servit supa cu cei integrali,foarte bun!(paine tostata si uscata)
POFTA BUNA!!!

2 commenti:

pansy ha detto...

sedano sunt bete de telina ?

Gabriela ha detto...

Da Pansy,sant chiar betele de la telina,foarte bune se pot manca si crude facut salata!