sabato 15 maggio 2010

MINI TARTE CU GEM DIN ALBUSURI



Un dulce foarte bun si iubit de copiii,foarte usor de facut si ma repet rapid

INGREDIENTE:
1pahar de albusuri (5,6 albusuri)
1 pahar de zahar
1 pahar de faina
1 pahar de nuca macinata
1/2 stafide taiate marunt
50 ml de ulei
coaja de lamaie,portocala
vanilie
gem de caise,capsuni,zmeura,etc...
1 plic praf de copt

MOD DE PREPARARE:
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul

Adaugam coaja de lamaie,portocala,esenta de vanilie si uleiul

punem si nuca macinata

stafidele taiate marunt

Punem cate 2,3 linguri de compozitie in formele de tarte sau cele de muffins unse cu ulei si pudrate cu faina,si punem cate o lingurita de gem deasupra,


Dupa ce s-au copt le-am imbibat in suc de portocale proaspat,asa au devenit moi si pufoase

POFTA BUNA!!!

8 commenti:

Primii pasi in bucatarie ha detto...

foarte interesanta reteta.am si eu ceva asemantor din care fac chec sau briose.acum chiar stateam si ma gandeam ce sa fac cu albusurile stranse.cred ca o sa incerc reteta ta...:)imi place ideea cu sucul de portocale

mirela ha detto...

O idee buna pentru cand raman albusuri,cum nu sunt fan chec,cred ca astea mi-ar placea,am sa le incerc.Te pup si duminica placuta si apropo de "gospodina" si tu esti la fel de harnica si priceputa.

Gabriela ha detto...

Multumesc Primii pasi in bucatarie,sant foarte bune,incearcale!o duminica placuta!

Gabriela ha detto...

Merci,Mirela,nu sant chiar cine stie ce gospodina,atat cat trebuie!o duminica placuta si tie!

mirela ha detto...

Draga mea ,la noi ploua,asa ca ia-ti umbreluta si hai fuguta ca-ti dau premii.Te astept.

Gabriela ha detto...

Merci,Mirela,vin cat pot de repede sa-mi iau premiile!pupici!

sarah ha detto...

foarte faine ti-au iesit.cand voi merge in Pakistan le voi incerca .pupici

Gabriela ha detto...

Merci Sarah,incearcale ,sant bune!pup!