giovedì 1 aprile 2010

PRAJITURA ARLECHIN


O prajiturica foarte buna si gustoasa,si buna de mancat a doua zi pentru ca se mai inmoaie blatul


INGREDIENTE:200gr unt
3 oua
150gr zahar
200gr zahar tos pentru albusuri
300gr faina
1 borcan de gem oarecare eu am pus de afine
o cana de nuci
1 lamaie
vanilie
praf de copt stins cu zeama de lamaie


MOD DE PREPARARE:Se amesteca cele trei galbenusuri cu untul dupa care se adauga zaharul


Adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie,si amestecam pana otinem un aluat moale si un pic mai sfaramicios


Aceasta compozitie o punem intr -o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,foaia o intindem cu mana in tava,dupa care o dam la cuptor 20-25 de minute

Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si o lingurita de lamaie,dupa care punem nuca macinata si amestecam


Scoatem aluatul de la cuptor si il ungem cu gem



Adaugam si spuma de albus si se mai tine putin la cuptor

O lasam sa se raceasca dupa care radem ciocolata deasupra si prajitura e gata.O lasam o noapte sa se inmoaie blatul.

POFTA BUNA!!!

6 commenti:

judy ha detto...

Va doresc un Paste Fericit!!!
Dumnezeu sa va aiba in paza Lui!!!

Gabriela ha detto...

Multumim foarte mult JUDY,va doresc si eu un PASTE FERICIT!!!si tot binele din lume!

nicoleta ha detto...

Imi place prajiturica asta..super!
Paste fericit!
Hristos a inviat!

Gabriela ha detto...

PASTE FERICIT!si tie NICOLETA,si dealtfel la toata familia ta.ADEVARAT,ANVIAT!!!

sarah ha detto...

foarte bine arata prajiturica.sunt sigura ca e delicioasa.iti doresc Sarbatori Fericitee si multa sanatate.pupici

Gabriela ha detto...

Multumesc,SARAH,si eu i-ti doresc sarbatori fericite in continuare.Hristos a inviat!!!