giovedì 8 aprile 2010

PAINE FLOAREA SOARELUI



Aceasta reteta de paine am vazuto pe blogul lui MARIETTE si mi-a placut foarte mult,si am zis sa o incerc si eu sa vedem ce iese,si uitati ce a iesit!cat despre gust,e super buna si pufoasa.Multumesc Mariette!

INGREDIENTE:760gr faina
250ml lapte caldut
125ml ulei de floarea soarelui
2 oua
10 gr drojdie
1 lingura zahar
1 lingurita sare

PENTRU UNS FOILE:100gr unt topit
PENTRU UNS DEASUPRA:galbenus de ou cu putin lapte,seminte de in,susan sau nuca macinata


MOD DE PREPARARE:Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale

Din jumatate de aluat se fac cinci bilute de dimensiuni egale

Se intinde cu sucitorul discuri cu diametrul de aproximativ 22cm

Se aseaza discul pe fundul unei tavi de tort cu margine detasabila si se unge cu unt topit.Cu ajutorul unui cutit se taie discul in forma de floare

Apucam de colturi din interior spre exterior dandui forma de floare

Si continuam tot asa intindem foaia o ungem cu unt,o taiem si ai dam forma de petale de floare pana la ultimul disc.


Din cea de-a doua parte din aluat,taiem 1/4 pentru  mijloc

din restul de aluat formam 5 bilute si continuam procedura de mai inainte,pana se termina aluatul,iar biluta care am oprito o punem in mijloc

Punem painea intr-o tava de aragaz,cu tot cu fundul de la tava detasabila si lasam la dospit la loc cald 30-35 de minute


Dupa ce a crescut aluatul il ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si sare si presaram susan,seminte de in sau nuca macinata cum a fost in cazul meu ca nu am avut susan sau seminte de in


Dam tava cu painea la cuptor pentru 20-25 de minute.Cat despre gust nu am cuvinte buuuuuna!!!

POFTA BUNA!!!

9 commenti:

Nadji ha detto...

Un façonnage magnifique.
j'adore ton pain.
A bientôt.

Gabriela ha detto...

et j'adore le pain! et j'aime beaucoup, je vous remercie de votre visite! sur bientôt! ciao!

sarah ha detto...

ce frmoasa a iesit!!! aici painea nu prea e la cautare deaceea nu fac .painea facuta de tine e minunata dar iti trebuie ceva rabdare sa o faci.pupici gabita si o seara faina

Primii pasi in bucatarie ha detto...

foarte frumoasa si interesanata painea ta.cred ca a fost si tare gustoasa...oricum aspectul e minunat!

Gabriela ha detto...

Intradevar Sarah i-ti trebuie multa rabdare,si mie mi-a placut ca, aspect cand am vazut-o si de aceea am fact-o,ca cine stie cand o mai fac!te pup!

Gabriela ha detto...

Painea a fost foarte gustoasa,multumesc de vizita!ciao!

mirela ha detto...

Foarte aspectuasa painica,eu fac zilnic paine,am sa o incerc cu siguranta.Pupici!

mirela ha detto...

Cum simteam deja aroma painii,am uitat sa-ti cer linkul blogului tau,se poate?Multumesc!

Gabriela ha detto...

binenteles ca se poate Mirela,cu cea mai mare placere.Merci de vizita si te mai astept,pupici!