Si cum in perioada Pastelui se mananca miel,am gatit si eu,cred ca de altfel ca tote voi,gospodinelor,friptura de miel cu cartofi.Si cum eu mananc o data pe an aceasta friptura mi s-a parut super gustoasa.
INGREDIENTE:Carne de miel
6-7 cartofi
1 pahar de vin alb sau rosu
cimbru
sare
piper
boia picanta
2 -3 catei de usturoi
ulei
MOD DE PREPARARE:Se spala bine carnea de miel.Curatam cateii de usturoi,ai taiem in patru si cu ajutorul unui cutin facem gaurele in carnita si introducem usturoiul
Curatam si cartifii si ai taiem si pe acestia in patru,condimentam cu sare.piper si cimbru
Adaugam si boiaua picanta peste carofi
Si cu manutele amestecam bine cartofii si carnita casa sa imprastiem peste tot condimentele
Adaugam un pic de ulei si un pahar de apa
Intoducem totul la cutor pentru 11/2 h la 200°C
Cam pe la jumatatea timpului se intoarce carnea pe partea cealalta si invartim un pic si cartofii usurel ca sa nu se zdrobeasca
Spre final adaugam si paharul de vin rosu sau alb de care aveti,de preferat ar fi rosu,peste carnea de miel
Mai dam la cuptor pana se prajeste bine carnea,si friptura e gata.Se serveste cu castraveti murati sau alte muraturi
POFTA BUNA!!!
2 commenti:
combinatia de condimente este foarte faina si friptrica arata delicios de bine.pup
Multumesc Sarah,a fost super delicioasa!da nu mai e!!!s-a mancat toata!
Posta un commento