sabato 10 aprile 2010

KODRIT KADIR


E prima oara cand fac acest desert minunat,si vreau sa spun ca e un deliciu,un rasfat...foooarte bun!!!

INGREDIENTE PENTRU BLAT:
1 ou
3 linguri de zahar
100 ml lapte
100ml ulei
100 gr faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite de cacao

PENTRU CREMA CARAMEL:
5 oua
800 ml lapte
250gr zahar
vanilie
5 linguri de zahar pentru caramelizat

MOD DE PREPARARE:
Caramelizam cele 5 linguri de zahar la foc mic.Dupa ce s-a caramelizat intindem usor caramelul si pe peretii vasului,eu am folosit direct o oala mai mare,si lasam la racit

Blatul l-am facut asa:am amestecat bine oul cu zaharul

dupa care adaugam laptele si uleiul si amestecam bine

Adaugam si faina care a fost amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt,si amestecam pana se omogenizeaza totul

Dam la de oparte blatul si ne ocupam de crem caramel;mixam cele 5 oua cu zaharul si vanilia

adaugam si laptele si amestecam bine

In oala unde am caramelizat zaharul,am turnat compozitia de crem caramel,si in centrul acesteia am turnat compozitia de blat

Intr-o alta oala am pus apa pana la jumatate pe care am bagato in cuptor cu vreo 3-4 minute inainte,peste care o sa punem oala cu crema caramel,si lasam la cuptor la 180°C pentru 40-50 de minute,pana se intareste blatul deasupra.

Dupa ce s-a copt,il lasm sa se raceasca bine,dupa care rasturnam desertul,avand astfel blatul jos si crem caramel deasupra

Se portioneaza dupa placul fiecaruia,iar eu am portionat-o in felul acesta

dupa care va doresc POFTA BUNA!!!

12 commenti:

Sarea in bucate ha detto...

ca o fi buna prajitura, nu contest, arata super...dar te rog lasa-ma sa-ti spun ca areti de 20 de ani...uau, care e secretul tau?:))sa-ti traisca baietii si sa aveti multe bucurii si impliniri!

Primii pasi in bucatarie ha detto...

arata foarte bine prajitura iar crema este ca cea de zahar ars deci clar delicioasa
iar de tine ce sa mai zic,arati absolut superb...nemaipomenit:)
daca ai vreun secret il astept cu nerabdare pt ca mi-as dori si eu sa arat ca tine si mai tarziu:)
pupici

mirela ha detto...

Arata super,si pot sa spun ca si eu o fac dar cu blat tot alb,o sa incerc si cu blat maro,o nebunie de arome.Felicitari!

Gabriela ha detto...

Draga mea,Just me i-ti multumesc ca m-ai facut mai tanara cu 15 ani,dar sa stii ca nu am nici un secret,o fi de la mama natura ca arat asa tanara.baiatul meu tot mereu i-mi spune ca nu mai iese cu mine,pentru ca toti baietii ii spun: ca parca as fi prietena lui,nicidecum mama!deci....!te pup!

Gabriela ha detto...

Deci ma repet nu am nici un secret,nici macar sport nu fac ca sa zici ca ma mentin in forma,mananc tot ce vreau,beau tot ce vreau,deci nu am secrete.I-mi pare rau sa va dezamagesc.pupici!

Gabriela ha detto...

Multumesc Mirela,e foarte buna,ar trebui sa incerci si cu blat maro, enemaipomenit de buna!pupicei!

sarah ha detto...

am facut si eu un tort asemanator doar blatul era diferit si eu l-am imbracat in frisca.oricum cred ca a fost foarte gustos acesta pe care tu l-ai facut.
cat despre fiul tau,are 15 ani?!?
pai wow,subscriu la ce zice Just me,dumnezeuleeee mareeeee ce bine arati.felicitari draguta as vrea eu sa arat macar pe jumatate peste 10 ani.pupici

pansy ha detto...

faina prajitura ! sa-ti traiasca si familia ! esti o mama tanara si draguta !

Gabriela ha detto...

Multumesc Sarah,tu ca de obicei,esti o persoana foarte draguta cu toata lumea,si nu uiti niciodata sa faci complimente si apropo de aratat bine,tu arati foarte bine si sigur peste 10 ani arati la fel de bine ca acum(esti frumoasa foc)te pup!

Gabriela ha detto...

Merci Pansy!sa-ti traiasca si tie familia si sa te bucuri de ea!pupici!

Nely ha detto...

Imi place mult aceasta prajitura! Felicitari si multa sanatate tie si familiei tale!

Gabriela ha detto...

Multumesc asemenea Nely, si bine ai venit in vizita la mine!pup!