giovedì 8 aprile 2010

FRIPTURA DE MIEL CU CARTOFI


Si cum in perioada Pastelui se mananca miel,am gatit si eu,cred ca de altfel ca tote voi,gospodinelor,friptura de miel cu cartofi.Si cum eu mananc o data pe an aceasta friptura mi s-a parut super gustoasa.

INGREDIENTE:Carne de miel
6-7 cartofi
1 pahar de vin alb sau rosu
cimbru
sare
piper
boia picanta
2 -3 catei de usturoi
ulei

MOD DE PREPARARE:Se spala bine carnea de miel.Curatam cateii de usturoi,ai taiem in patru si cu ajutorul unui cutin facem gaurele in carnita si introducem usturoiul


Curatam si cartifii si ai taiem si pe acestia in patru,condimentam cu sare.piper si cimbru

Adaugam si boiaua picanta peste carofi

Si cu manutele amestecam bine cartofii si carnita casa sa imprastiem peste tot condimentele

Adaugam un pic de ulei si un pahar de apa

Intoducem totul la cutor pentru 11/2 h la 200°C

Cam pe la jumatatea timpului se intoarce carnea pe partea cealalta si invartim un pic si cartofii usurel ca sa nu se zdrobeasca

Spre final adaugam si paharul de vin rosu sau alb de care aveti,de preferat ar fi rosu,peste carnea de miel

Mai dam la cuptor pana se prajeste bine carnea,si friptura e gata.Se serveste cu castraveti murati sau alte muraturi

POFTA BUNA!!!

2 commenti:

sarah ha detto...

combinatia de condimente este foarte faina si friptrica arata delicios de bine.pup

Gabriela ha detto...

Multumesc Sarah,a fost super delicioasa!da nu mai e!!!s-a mancat toata!