venerdì 12 marzo 2010
SNITELE DE PORC
Snitele de pui sau de porc sau facute cu orice fel de carne sant tot mereu bine venite la orice masa si sunt foarte gustoase.Pot fi asezonate cu cartofi pai taranesti sau iure de cartofi.Deasemenea pot fi o delicatesa si in sendviciurile de zi cu zi.Snitele se prepara in mai multe feluri cu aluaturi diferite si aceasta este varianta mea care sper sa fie pe gustul vostru.
INGREDIENTE:2-3 kg carne
5-6 linguri de faina
5-6 linguri de pesmet
sare
piper
ceapa
patrunjel
cimbru
ulei
MOD DE REPARARE:Se ia carnea si se taie felii,daca carnea este feliata mai bine in cazul meu nu a fost
Luam feliile de snitel si se bat bine pentru a se rupe fibrele musculare,snitele devin mai fragede si nici nu se va mai strange la caldura
Pe fiecare felie de snitel se presara sare,piper,si cimbru.Se aseaza carnea in farfurie una peste alta punand intre ele felii de ceapa si patrunjel
Aceasta operatie se face cu cateva ore inainte de masa.Cu putin inainte demasa se pregatesc trei farfurii:una cu faina,una cu pesmet si una cu ouale batute si o lingurita de ulei.
Se une pe foc o tigaie mare in care am pus uleiul.Se scutura feliile de snitel de ceapa si de patrunjel.Se baga prin faina,se inmoaie in ou si dupa aceea in pesmet pe ambele parti.Snitele astfel regatite se pun la prajit si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Focul trebuie sa fie potrivit pentru ca snitele sa fie bine patrunse de caldura ,fara sa se arda.
POFTA BUNA!!!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento