sabato 27 marzo 2010

SALATA DE CARACATITA CU CARTOFI



Ca de obicei eu sambata nu am timp sa fac de mancare,dimineata i-mi fac curatenie in casa,iar dupaamiaza ma duc la cumparaturi,si pana ma intorc e deja seara si bineanteles mancam pe apucate.Astazi fiind si cald afara m-am gandit sa fac ceva lejer pentru cina,si umbland prin magazin am ajuns la repartul peste care este preferatul meu,si am dat cu ochii peste o caracatita,imediat mi-am zis ,asta seara fac o salatata de caracatita cu cartofi care este preferata familiei mele.Asa ca,asta seara va invit la o farfurie de salata cu caracatita si cartofi.Da pana atunci sa va impartasesc reteta mea.

INGREDIENTE:O caracatita cam de 700gr
6-7 cartofi
2-3 fire de patrunjel
masline negre
1ceapa rosie
1 catel de usturoi
1-2 lamaii
ulei de masline
sare
piper
rosii pentru decor

MOD DE PREPARARE:Caracatita se spala ,se curata si se pune la fiert direct in apa rece.Se lasa sa fiarba cam 30-40 de minute(faceti testul furculitei,daca intra usor e fiarta daca nu o mai lasati cateva minute)

Intr timp punem cartofii la fiert in apa cu sare.Dupa ce ai fiert se curata de coaja si ai lasam sa se raceasca.Cand s-au racit ai taiem cubulete si mai condimentam cu sare si pier.
 
 Taiem ceapa julien si o punem peste cartofi  impreuna cu usturoiul si amestecam
Intre timp s-a fiert si caracatita.Inchidem focul si o mai lasam cateva minute in apa fiarta,ca sa fie mai frageda,dupa care o scoatem si o taiem bucatele

 
 Punem caracatita taiata cuburi peste cartofi si amestecam
Taiem patrunjelu fin si adaugam si maslinele, dupa care stoarcem o lamaie sau doua depinde cat de acra doriti salata,in compozitie si uleiul de masline.Amestecam bine si o dam un pic la rece,sau cine prefera un pic mai calduta o poate servi imediat.Eu de obicei o mai las 5-10 minute la frigider ca sa se imbine  gusturile intre ele.



Salata noastra e gata si buna de servit



 Va doresc,POFTA BUNA!!!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

16 commenti:

Momo ha detto...

ce salata minunata!

Gabriela ha detto...

Multumec frumos ALISON,mai pofteste pe la mine!

Gabriela ha detto...

Multumec frumos ALISON,mai pofteste pe la mine!

sarah ha detto...

gabriela draga o mica rugaminte daca se poate.data viitoare cand gatesti caracatita exolica cum se curata.n-am gatit niciodata tocmai din acest motiv.arata super salata.pup si o duminica minunata

pansy ha detto...

subscriu la ce a spus sarah.imi place blogul tau si pentru ca esti la inceput de blogareala ca si mine de altfel,iti ofer un premiu la mine pe blog.te-am si trecut in blog-rolul meu.

Sarea in bucate ha detto...

faina reteta! sincera sa fiu caracatita inca nu am mancat!dar va urma!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) ha detto...

Gabriela,multumesc de sustinere!!!
Te asteapta premii la mine pe blog!!!
Sa ai o Duminica a Floriilor Superba!!!
Apropos..Am trait 10 ani la Torino!!!
Fiul meu sa nascut acolo!Te pup!!!

Gabriela ha detto...

SARA,draga mea,pai cum sa-ti explic eu!,caracatita are un fel de punguta in care are ale ei acolo,ma intelegi tu!o tai si o golesti intorcando invers dupa care o speli.Si mai are si doi ochisori care si aceea trebuie scosi dupa care procedezi dupa cum am scris in reteta.Te pup ciauo,ciauo!!!

Gabriela ha detto...

Pansy,iubita,i-ti multumesc foarte mult de premiu,nu am cuvinte sa-ti spun cat de bucuroasa sant in momentul asta.Te mai astept la mine pe blog.Pupici dulci,ciauo,ciauo!!!

Gabriela ha detto...

Judy,amore mio,i-miface placere sa te sustin si cum i-am spus si lui PANSY si ma repet ma simt onorata de premiile voastre,bucuroasa in acelasi timp si..... nu mai am cuvinte!ma bucur sa te aud ca ai stat la TORINO si eu fac anul acesta 11 ani.un baccio e un abraccio forte forte!!!

Gabriela ha detto...

JUST ME, incearca si ai sa vezi ca o sa-ti placa, pentru prima oara e cam naspa,pana ai dai de gust si dupa aceea ai sa mai vrei,pupici,ciao,ciao!!!

pansy ha detto...

abia acum am postat pemiul asa ca poti sa treci sa-l ridici.
am sa cercetez o caracatita a magazin sa vad unde e punguta de care zici.mai bine,cand mai faci caracatita,postezi poze despre cum o cureti.

Gabriela ha detto...

PANSY, a-ti multumesc din suflet pentru premiul oferit,cat despre caracatita daca te uiti la foto.. cand am pus-o la fiert se vede punga,e chiar deasupra,pupici! ciauo,ciauo!!!

Agenda di Nico ha detto...

Deliciosa ..si mie imi place mult salata asta!
ciao e buona giornata!

Gabriela ha detto...

Grazie!NICOLETA,ma bucur ca ai venit in vizita la mine,te mai astept.Buona giornata anche a té!ciauo,ciauo!!!

Anca (tort.personalizat) ha detto...

Îmi place cum arată salata, dar mai am până la carcacatiță. Acum am descoperit algele... deci caracatița va urma curând.