giovedì 4 marzo 2010

prajitura de ciocolata si dulceata

Este o rajituara speciala si foarte usor de preparat, potrivita pentru evenimente deosebite din viata ta. INGREDIENTE:100gr ciocolata neagra cu 70% cacao 100gr unt 2 oua 120gr zahar 3 linguri cu faina dulceata(de preferat usor amaruie,cirese amare,mure,afine) MOD DE PREPARARE:Tse topestete ciocolata an bain-marie si se adauga untul Separat am batut bine cele doua oua cu zaharul Le-am adaugat amestecand continuu,peste prima compozitie,cea de ciocolata si unt Se mai lasa pe foc 5 minute dupa care se lasa un pic la racit.Dupa ce aceasta sa racorit un pic adaugam la final faina amestecand usor,pana la omogenizarea completa Aluatul se lasa la frigider cel putin 1,30 minute. am ampartit aluatul an patru si l-am asezat pe rand cu mana(ca sa fie mai usor uda mana cu apa)alternand antre straturi cate o lingurita -doua cu dulceata Se coace maxim 15 -20 de minute in cuptor la 180 grade (foc mediu) se poate servi cu siro de vanilie sau cu frisca dar este la fel de savuroasa si simpla.

Nessun commento: