giovedì 4 marzo 2010
prajitura de ciocolata si dulceata
Este o rajituara speciala si foarte usor de preparat, potrivita pentru evenimente deosebite din viata ta.
INGREDIENTE:100gr ciocolata neagra cu 70% cacao
100gr unt
2 oua
120gr zahar
3 linguri cu faina
dulceata(de preferat usor amaruie,cirese amare,mure,afine)
MOD DE PREPARARE:Tse topestete ciocolata an bain-marie si se adauga untul
Separat am batut bine cele doua oua cu zaharul
Le-am adaugat amestecand continuu,peste prima compozitie,cea de ciocolata si unt
Se mai lasa pe foc 5 minute dupa care se lasa un pic la racit.Dupa ce aceasta sa racorit un pic adaugam la final faina amestecand usor,pana la omogenizarea completa
Aluatul se lasa la frigider cel putin 1,30 minute.
am ampartit aluatul an patru si l-am asezat pe rand cu mana(ca sa fie mai usor uda mana cu apa)alternand antre straturi cate o lingurita -doua cu dulceata
Se coace maxim 15 -20 de minute in cuptor la 180 grade (foc mediu)
se poate servi cu siro de vanilie sau cu frisca dar este la fel de savuroasa si simpla.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento