lunedì 29 marzo 2010

CHICKEN GOA

Am intrat un pic prin partile asiatice pentru a mai vedea ce specialitati gatesc doamnele de acolo.Binenteles ca m-am uitat la o reteta mai rapid de facut si am gasit aceasta reteta care zic eu ca se face destul de rapede si pe deasupra si economica,mai ales cand esti in lipsa de timp,de idei,sigur te salveaza,si nu mai zic cat de buna e!


INGREDIENTE:700gr ficat de curcan(pui,porc,etc)
50gr gahar
2 ardei iuti rosii
1/2pahar cu vin alb
ulei
sare
piper
1 pahar de orez
1 ardei gras galben
condimente thailandeze dar merg si acelea chinezesti(eu am avut chinezesti)
1 ceapa rosie
1 felie mai groasa de telina
MOD DE PREPARARE:Se curata ficatul si se spala bine
Tigaia se ancinge bine,dupa care se pune zaharul sa se caramelizeze singur fara sa-l atingem
Dupa ce s-a caramelizatintroducem ficatul si-l prajim dupa gust(unii il vor mai in sange,altii mai prajit,eu il prefer mai in sange)
Invartim ficateii an asa fel ancat sa luam tot zaharul si de pe peretii tigaii.Cand e aproape gata se adauga ardeiul si vinul
 

Punem un pic de sare,lasam sa mai fiarba 2-3 minute dupa care inchidem focul si acoperim cu un capac,si ne ocupam de orez.Orezul deja fiert in apa cu sare,il scurgem de apa si il dam sub jet de apa rece pana se alege bobul

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de3 masline peste care punem telina taiata cubulete,o lasam sa se caleasca un pic dupa care taiem ardeiul rosu iute si mai lasam un pic la calit

Intre timp taiem ceapa rosie julien si o pune la calit,impreuna cu ingredientele de mai sus
Taiem ardeiul gras cubulete si-l punem peste ingredientele aproape calite

Dupa ce s-au calit toate ingredientele mentionate mai sus,pune orezul si amestecam bine
Potrivim de sare si eventual un pic de piper ,adaugam si condimentele thailandeze (chinezesti etc...)
Mai lasam un pic la fiert ca sa se imbine gusturile intre ele si mancarica noastra CARAIBO-THAILANDEZE e gata si numai buna de servit

VA DORESC POFTA BUNA!!!

2 commenti:

sarah ha detto...

buna mancare.sincer eu cu zaharul in mancare nu ma prea omor desi stiu ca in bucataria thailandeza este foarte folosit.pupici

Gabriela ha detto...

SARAH e foarte buna, nici eu nu ma rea omor cu zaharul in mancare dar am zis ca trebuie ancercata,si chiar mi-a placut te pup!