lunedì 18 aprile 2011

TARTA CU RICOTTA SI STAFIDE

INGREDIENTE:
500 ricotta
3 oua
300 gr zahar
10,gr stafide
2 foi pasta frolla
3-4 linguri gem de cirese sau visine
esenta de vanilie,portocale
zagar pudra

MOD DE PREPARARE:
Amestecam ricotta cu zaharul bine,dupa care adaugam galbenusurile de ou  stafidele si esentele,amestecam bine
batem albusurile spuma tare,punem spuma peste ricotta si amestecam usor de jos in sus
Asezam prima foaie de aluat intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt,o asezam in asa fel incat bordurile sa fie mai inalte.Punem gemul de cirese sau de visine peste foaia de aluat si nivelam bine
rasturnam compozitia formata din ricotta ,oua si stafide peste gem
Luam cealalta foaie de aluat si o rupem bucatele cat mai marunte presarand peste compozitia de ricotta,dupa cum vedeti in poza
Coacem tarta la 180°C,cuptor preincalzit pentru  35-40 de minute,pana se rumeneste usor deasupra
Lasam tarta sa se raceasca  bine,dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza
E absolut divina tarta asta,mananci si nu te mai opresti
va doresc

POFTA BUNA!!!

3 commenti:

pansy ha detto...

ce fain arata ! cred ca asta-i imbucatura mea.un premiu simpatic de Paste te asteapta sa-l ridici

Cris ha detto...

Arata foarte apetisant! Si cred ca e numai buna in loc de pasca pe masa de Paste! Totusi, nu stiu daca se gaseste si la noi pasta frola. Se poate prepara si acasa?

Gabriela ha detto...

Merci Pansy,am sa-l ridic cat de repede pot!pup!