domenica 7 novembre 2010

VARZA ALA CLUJ

INGREDIENTE:
1 varza dulce sau acra
100 gr carnat afumat
2 cepe
300gr carne tocata
50 -100gr orez
700 gr suc de rosii
sare
marar
1 foaie de dafin
piper(sau condimente pentru sarmale)
sucul de la o lamaie(daca varza este dulce)

MOD DE PREPARARE:
Se toaca varza fin si se freaca cu o lingurita de sare
punem varza la fiert impreuna cu mararul,1 foaie de dafin si un pic de cimbru daca va place,piper si o cana de apa.Lasam la fiert cu capac la foc moderat
Intre timp taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura de ulei
adaugam carnatul afumat taiat bucatele,eu l-am pus mai mult pentru gust dar voi puteti pune si costita afumata,slaninuta sau orice doriti si va place voua sau nu puneti nimic din tot ce am enumerat eu pana acum si mai caliti inca 3-4 minute
adauga, si carnea tocata
amestecam bine totul si lasam la fiert pana ce carnea tocata devine toata albicioasa,dupa care adaugam sucul de rosii sare,piper,condimente si lasam la fiert aproximativ o jumatate de ora la foc mic amestecand continuu.Daca compozitia vi se pare prea densa mai adaugati un pic de suc de rosii si puneti o lingurita de zahar.Dupa zece minute adaugam orezul spalat in compozitia cu carnea tocata si continuam fierberea,pana ce orezul e fiert bine

Intr-o oala sau intr-un vas termorezistent,punem un strat din sosul de carne dupa care punem un strat de varza,iar un strat de sos cu carne si tot asa pana terminam ambele compozitii,picuram sucul de la o lamaie deasupra si:

Dam la cuptorul incins pana ce aceasta prinde o culoare maronie deasupra
Se serveste calda alaturi de mamaliguta si ardei iuti,o bunatate,e mancarea mea preferata!

POFTA BUNA!!!

19 commenti:

Miodrag Surac ha detto...

O mancare consistenta, super Gabriela...

Bianca ha detto...

Si mie imi place foarte mult varza a la cluj. Ce pofta mi-ai facut...yamy:)
Pupici.

sara & Miki ha detto...

Eu o fac cu varza acra, nu am mancat cu dulce, dar cred ca-i la fel de buna. Pup!

speedy70 ha detto...

MI stuzzica molto questo tuo piattino, lo voglio assolutamnete provare! Baci cara Gabriela, e grazie!!!!!!

pansy ha detto...

si eu o prefer cu varza dulce ! adevarata mancare de iarna !

C.T ha detto...

Varza este un bun detoxifiant indiferent cum este preparata. sunt incantata de reteta ta si aproape ca salivez asa ca maine e randul meu la varza! Te pup Dulce!

Un dulce aromat ha detto...

Off ce pofta mi-ai facut de varza si arata atat de bine...Te pup

.✿*E LENA*✿. ha detto...

Scumpa mea Gabriela arată super
varza şi sicer salivez...
Ador varza,atât crudă,murată
în toate felurile..
Să ai o săptămână minunată!
Te pup şi îmbrăţişez cu drag!

Mariana ha detto...

La multi ani fericiti!Te imbratisez!

Gabriela ha detto...

multumesc Surac a fost si tare buna!o zi buna!

Gabriela ha detto...

Ma bucur ca i-ti place Bianca,si noua ne place foarte mult!te puup!!!

Gabriela ha detto...

e la fel de buna Miki si daca pui sare de lamaie sau zeama de lamaie cum am facut eu e exact ca cea cu varza acra!foarte buna! pupik!

Gabriela ha detto...

Provalo Speedy,non te ne pentirai di averlo provato!baci!

Gabriela ha detto...

eu si sarmalele le fac cu varza dulce,Pansy,i-mi place mai mult varza dulce decat cea acra!pup!

Gabriela ha detto...

Sa-mi spui cum ti-a iesit CT,te pupik!o zi faina!

Gabriela ha detto...

Merci,Nela,te invit la o portie!pupik!

Gabriela ha detto...

Merci.Elena esti o scumpica,draguta ca de obicei!te pup si imbratisez cu drag si eu!

Gabriela ha detto...

Multumesc din suflet Mariana esti singura care mi-a urat La multi ani!bineinteles innafara de familiari si prieteni apropiati!te pupik dulce!

Doinitza`s cakes ha detto...

super,am sa postez si eu intr-o zi varza asta ca atunci cand mi lene sa mai invartesc sarmalele,o fac si le place la ai mei cu smantanica deasupra