INGREDIENTE:
2 picioare de porc
200gr carne macra de porc
sorici
cap de porc
coada de la porc
urechi de porc
2 cepe
2 morcovi
1/2telina
1 capatana de usturoi
sare
piper boabe
MOD DE PREPARARE:
Se ia o oala,se pune carnea se pune apa sa acopere bine carnea si se da la fiert,luand spuma care se formeaza cu o paleta de bucatarie
Dupa ce a dat bine in fiert si nu mai iese spuma adaugam legumele intregi si lasam sa fiarba pana ce apa ajunge la jumatatea oalei,eu asa fac si atunci stiu ca e gata,sare si piper boabe
Cand e aproape gata adaugam o capatana de usturoi in oala,taind cateii de usturoi in jumatate si lasam 2-3 minute sa mai fiarba dupa care stingem focul punem capacul pe oala si lasam asa cateva minute,aproximativ 5 minute.Strecuram zeama,curatam carnea de pe oase si o portionam in farfurii,forme,etc,ceea ce avem si punem zeama deasupra cat sa le acopere.Se servesc a doua zi cand sant inchegate bine cu boia, piper pe deasupra!
Un aperitiv invernal foarte gustos
POFTA BUNA!!!
28 commenti:
ce bine arata :) si ce pofta mi-ai facut . Zilele trecute ii spuneam sotului ca mi-e pofta de racituri si replica a fost " alea de am fiert o zi pe ele?" ( asta a fost experienta noastra in materie de racituri ,primele noastre racituri , ca pana acum mancam facute de altii :d)
Una ricetta molto particolare, dev'essere una squisitezza!! Bravissima! Baci cara,
Vad ca la tine a venit Craciunul, Gabriela. Foarte apetisante raciturile, numai bune de mancat ;-)
ce bine arata,saptamana trecuta am facut si eu,,,,dar asta nu inseamna ca nu pot veni si la tine,,,,pupici si o seara frumoasa!!!
Ma primesti cu colinda?mi-e o pofta de racituri!am sa astept totusi Crraciunul...
parca as manca si eu un pic asa de racitura....multumesc draga mea ca imi vizitezi blogul, o seara placuta.Pupici
Buna Gabriela si merci de vizita! Tu chiar vrei sa ne "omori" cu raciturile tale grozave??! Arata super! Pupici!
Arata super tare...
bine ca nu stie sotul sa intre pe tine ca ma punea acuma noaptea sa-i fac racituri,ca bine arata,da sa vezi cand tai porcul ce minunatii am sa fac,te pup dulce
Frumos si tare gustos.Am mancat si noi saptamana asta, dar de pui.
Ma bucur foarte mult Maya ca m-ai vizitat si te mai astept pe la mine!te pupik!
Manuella e una ricceta molto particolare per che si fa spesso intorno al natale o capodanno!un bacio cara!
Liana ma pregatesc de craciun,fac antrenament sa fiu buna de gatit in perioada craciunului!te pupik!
ba poti veni chiar te invit Mirela!te pup dulce!
Vai Geta ce mult mi-as dori sa vina si la mine cineva sa ma colinde de craciun!Aici nu au obiceiul asta de a colinda si craciunul nui asa frumos ca la noi!Asa ca te astept sa vii cu colindatul!te puup!
Nu ai pentru ce Naty,i-mi face mare placere sa trec pe la tine,si ma bucur ca si tu vii in visita pe la mine!te pupik!
Davella nu vreau sa te mor,doamne fereste!savureaza cat poti de mult ai voie!ma bucur ca i-ti plac raciturile mele si merci de vizita!te pupik!
Surac daca zici tu te cred!multumesc muuuult!o zi buna!
Doinitza,sa intre sotul tau pe mine nare cum ca sant foarte departe,hi,hi,hi...glumeam sper ca stii de gluma,mai bine ca nu stie sa intre pe blogul meu asa faci raciturile de craciun si-mi faci tu mie pofta ca eu de craciun cred ca nu mai fac!te pupik dulce!
Haplea blog,i-mi plac si mie raciturile de pui dar le prefer mai mult pe cele de porc,cele de pui le fac mai rar!pupici!
Molto coreografico questo piatto, e immagino gustosissimo! Bacioni cara!!!!
vad ca la voi se apropie craciunul mai repede ca la noi !
grazie Speedy!e molto buono!un bacio!
Aproape Pansy,eu m-am pregatit,mi-am luat de-o grija!te puup!
Ce pofta mi-ai facut !
Miine imi iau niste picioruse , asa imi fac si eu o piftie...abia astept!
bacioni
Gabriela,ce buna ar fi o portie la cit de bine arata si mai ales ca eu fac doar iarna deci???
Te invit la o cafeluta virtuala,cu drag!
O zi placuta!
Nico,sa nu mananci tot,trimite si la mine!pupik!
Multumesc de invitatie Mariana,accept cu cel mai mare drag!te pupik!
Posta un commento