lunedì 19 luglio 2010

CONOPIDA CU OREZ

O reteta simpla,usor de facut si foarte gustoasa!

INGREDIENTE:
1 conopida medie
150 gr orez
150 gr sunca afumata(bacon)
marar
2 catei de usturoi
150 gr cascaval
un cub de unt
sare
piper

MOD DE PREPARARE:
Se ia conopida si se desface buchetele,se spala si se pune la fiert in apa cu sare
Separat intr-o tigaie punem un cub de unt,usturoiul taiat marunt impreuna cu baconul afumat si lasam sa se prajeasca cateva minute
Adaugam conopida fiarta dar nu aruncam apa de la conopida,o pastram sa fierbem orezul in ea,si calim un pic si conopida alaturi de bacon

Adaugam mararul si amestecam bine

Cum v-am spus mai sus punem orezul la fiert in apa de la conopida,dupa ce a fiert punem orezul peste conopida,adaugam piper, sare si amestecam bine
Punem totul intr-o forma  de tort, radem cascaval deasupra si presaram si marar tocat peste cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste cascavalul deasupra cam 20-25 de minute la 180°C
Cam asa ar trebui sa arate cand o scoatem din cuptor

POFTA BUNA!!!

4 commenti:

alialexa2006 ha detto...

arata super.....eu sunt inebunita dupa conopida dar din pacate ai mei nu prea..asa ca o gatesc foarte rar...pupici si o seara placuta

sarah ha detto...

o reteta foarte interesanta draga mea.asa ceva as manca si eu fara nici o ezitare.arata foarte bine.te pup cu drag

Gabriela ha detto...

Merci Alialexa!si eu o gatesc foarte rar,dar pe timp de vara incerc sa mananc mai des!o seara buna!

Gabriela ha detto...

Preparo sigur o sa-ti placa Sarah!te pupik!