martedì 6 aprile 2010

COSULET PENTRU OUALE DE PASTE


Un cosulet numai potrivit pentru oale noastre de Pasti,ca sant rosii sau de ciocolata,o sa arate chiar foarte bine pe mesele noastre,in aceste zile mari de sarbatoare.Iar dupa Pasti il puteti folosi ca si cosulet de paine.

INGREDIENTE:360 gr faina
2 galbenusuri
100 ml de lapte
4 linguri de ulei

PENTRU DECORAT:1 galbenus de ou si 2 linguri de lapte cu sare


MOD DE PREPARARE:Se face un aluat din ingredientele de mai sus,care trebuie sa fie un pic mai gros.Daca nu puteti sa-l amestecati mai puneti un pic de lapte.
 


Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului.Suprafata foii de aluat trebuie sa fie cat de cat egala,circa 2-3 mm.Luam un vas de metal sau de yena,fara manere,si il acoperim cu hartie de copt.Ca sa se lipeasca mai bine hartia,udati vasul.Taiem fasii de dimensiuni egale,si le asezam pe fundul vasului la distanta paralele intre ele.
 
 
 Puneti perpendicular alte fasii si le inpletiti intre ele dupa cum se vede in poza

 
O sa fie mai greu impletitura pe margini dar o sa mearga ,taiem toate franjurile de pe margini si separat impletim o coronita,pe care o punem pe marginea cosuletului
Amestecam galbenusul de ou cu cele doua linguri de lapte si putina sare si ungem cosuletul
Dam cosuletul la cuptor la 170 °C pana se rumeneste.Scotem cosuletul de la cuptor,il lasam sa se raceasca bine,apoi cu grija il scoatem de pe vas si-l umplem cu oua.Cosuletul e destul de rezistent si se pastreaz foarte mult timp.Iar dupa Pasti se poate folosi ca si cos de paine.
Va doresc un "PASTE FERICIT"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 commenti:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) ha detto...

Super idee!!!!
Foarte frumos este cosuletul!!!!
Si ouale!!!!
Felicitari!!!

Gabriela ha detto...

Multumesc frumos! si mie mi-a placut mult,pupici!

pansy ha detto...

simpatic cosuletul!marturisesc ca eu n-as avea rabdare pentu asa ceva.

sarah ha detto...

foarte frumos cosuletul draga mea.esti foarte talenata.multumesc ca m-ai trecut in blogroll-ul tau,te trec si eu pe tine.
In alta ordine de idei,Iepurasul a trecut pe la mine si mi-a oferit doua premii pe care ti le ofer la randul meu cu drag.pupici

Gabriela ha detto...

Multumesc PANSY,nici eu nu prea am avut rabdare,pentru ca eram asa de obosita si nu mi-a iesit cum am vrut eu,dar pana la urma ceva tot a iesit.Te pup!

Gabriela ha detto...

Multumesc foarte mult SARAH!Iepurasul tau a fost foarte darnic,esi o dulce si vreau sa-ti spun ca le primesc cu drag premiile oferite de tine.te pup!

geta ha detto...

foarte ingenios!FELICITARI!