Pagine

martedì 9 novembre 2010

TARTA CU BROCCOLI

INGREDIENTE:
500gr broccoli
1 ceapa
6-7 felii de bacon
4 linguri pline cu smantana
3 linguri pline cu parmezan
3 oua
nucsoara
sare,piper,marar
1 ardei gras rosu
1 pachet de pasta frolla

MOD DE PREPARARE:
Se oparesc broccoli in apa fierbinte cu putina sare,dupa care se scurge si se baga sub jet de apa rece pentru a opri fierberea si se lasa la scurs
punem ceapa la calit impreuna cu baconul taiat marunt,dupa care adaugam si broccoli continuind calirea acestora, lasam un pic sa se raceasca
Amestecam,ceapa,cu baconul,cele 4 linguri cu smantana,cele 3 linguri cu parmezan ras,ouale,sare,piper, un varf de nucsoara si mararul tocat.Se amesteca totul bine pana la omogenizare
Asezam foia pentru tarta in forma de tarta,turnam umplutura si ornam cu buchetele de broccoli deasupra si feliute de ardei gras rosu
Se coace 30-35 de minute la 170°C
Un aperitiv satios si foarte gustos!
POFTA BUNA!!!

18 commenti:

  1. Ce bunatate,,,,as putea manca toata ziua,asa ca fur si eu o farama,,,,,,mmmmm si sa nu spui ac nu mai ai ca fac urat.Pupici si o seara frumoasa!

    RispondiElimina
  2. Buna, ce rumena si sanatoasa arata tarta, sa tot mananci, super...

    RispondiElimina
  3. In primul rand:LA MULTI ANI!-pentru ziua de ieri,cu scuzele de rigoare,te rog sa ma ierti ca nu am intrat ieri pe la tine...
    Cat despre tarta,numai bine,am sa o incerc si eu,doar sa ajung la market sa gasesc brocoli...

    RispondiElimina
  4. Mi piacciono moltissimo i broccoli e questa torta salata è golosamente stupenda! Complimenti!

    RispondiElimina
  5. LA MULŢI ANI,GABRIELA!
    Îmi cer scuze scumpa mea,aseară
    am omis să-ţi spun cu gândul la
    varză...
    Felicitări pentru tartă..
    arată super..am furat reţeta.
    O seară minunată !
    Te pup cu mult drag!
    http://www.youtube.com/watch?v=_qYEhVnQXKY

    RispondiElimina
  6. Si din partea mea cu intarziere LA MULRI ANI! Cat despre tarta... cun arata iti face pofta. Pup!

    RispondiElimina
  7. Ce-mi place cum arata!Cred ca este si gustoasa !

    RispondiElimina
  8. ce biumaca sunt! LA MULTI ANI ! desi cu intarziere dar urarea e din suflet

    RispondiElimina
  9. Ei, Mirela ai venit cam tarziu chiar nu a mai ramas nimic din ea!i-mi pare rau ramane pe alta data!te puup!

    RispondiElimina
  10. Multumesc Surac,a fost foarte buna!cu prima ocazie te invit la o portie!o zi buna!

    RispondiElimina
  11. Scuze acceptate Geta,si merci de urari!te pupik!

    RispondiElimina
  12. Nu are nimic Elena,te inteleg foarte bine,cand ai o mancare buna in fata uiti si cum te cheama:))te pupik dulce si merci de urari!

    RispondiElimina
  13. Stiu Pansy,si ma bucur foarte mult sa aud asta desi stiu ca, tu cand faci ceva o faci cu suflet!te pupik!

    RispondiElimina
  14. cred si eu ca e gustoasa....arata super bine...pupici

    RispondiElimina
  15. cand mai scri retete si ne faci pofta,tradu reteta ca eu n-am fost in Italia si n-am auzit de Frola asta,imi place broccoli,seamana cu un bonzai si stiu ca contine multe vitamine,imi place sa ornez cu el,fetita mea il mananca cu pofta,pupici

    RispondiElimina