Pagine

domenica 7 novembre 2010

VARZA ALA CLUJ

INGREDIENTE:
1 varza dulce sau acra
100 gr carnat afumat
2 cepe
300gr carne tocata
50 -100gr orez
700 gr suc de rosii
sare
marar
1 foaie de dafin
piper(sau condimente pentru sarmale)
sucul de la o lamaie(daca varza este dulce)

MOD DE PREPARARE:
Se toaca varza fin si se freaca cu o lingurita de sare
punem varza la fiert impreuna cu mararul,1 foaie de dafin si un pic de cimbru daca va place,piper si o cana de apa.Lasam la fiert cu capac la foc moderat
Intre timp taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura de ulei
adaugam carnatul afumat taiat bucatele,eu l-am pus mai mult pentru gust dar voi puteti pune si costita afumata,slaninuta sau orice doriti si va place voua sau nu puneti nimic din tot ce am enumerat eu pana acum si mai caliti inca 3-4 minute
adauga, si carnea tocata
amestecam bine totul si lasam la fiert pana ce carnea tocata devine toata albicioasa,dupa care adaugam sucul de rosii sare,piper,condimente si lasam la fiert aproximativ o jumatate de ora la foc mic amestecand continuu.Daca compozitia vi se pare prea densa mai adaugati un pic de suc de rosii si puneti o lingurita de zahar.Dupa zece minute adaugam orezul spalat in compozitia cu carnea tocata si continuam fierberea,pana ce orezul e fiert bine

Intr-o oala sau intr-un vas termorezistent,punem un strat din sosul de carne dupa care punem un strat de varza,iar un strat de sos cu carne si tot asa pana terminam ambele compozitii,picuram sucul de la o lamaie deasupra si:

Dam la cuptorul incins pana ce aceasta prinde o culoare maronie deasupra
Se serveste calda alaturi de mamaliguta si ardei iuti,o bunatate,e mancarea mea preferata!

POFTA BUNA!!!

19 commenti:

  1. O mancare consistenta, super Gabriela...

    RispondiElimina
  2. Si mie imi place foarte mult varza a la cluj. Ce pofta mi-ai facut...yamy:)
    Pupici.

    RispondiElimina
  3. Eu o fac cu varza acra, nu am mancat cu dulce, dar cred ca-i la fel de buna. Pup!

    RispondiElimina
  4. MI stuzzica molto questo tuo piattino, lo voglio assolutamnete provare! Baci cara Gabriela, e grazie!!!!!!

    RispondiElimina
  5. si eu o prefer cu varza dulce ! adevarata mancare de iarna !

    RispondiElimina
  6. Varza este un bun detoxifiant indiferent cum este preparata. sunt incantata de reteta ta si aproape ca salivez asa ca maine e randul meu la varza! Te pup Dulce!

    RispondiElimina
  7. Off ce pofta mi-ai facut de varza si arata atat de bine...Te pup

    RispondiElimina
  8. Scumpa mea Gabriela arată super
    varza şi sicer salivez...
    Ador varza,atât crudă,murată
    în toate felurile..
    Să ai o săptămână minunată!
    Te pup şi îmbrăţişez cu drag!

    RispondiElimina
  9. La multi ani fericiti!Te imbratisez!

    RispondiElimina
  10. multumesc Surac a fost si tare buna!o zi buna!

    RispondiElimina
  11. Ma bucur ca i-ti place Bianca,si noua ne place foarte mult!te puup!!!

    RispondiElimina
  12. e la fel de buna Miki si daca pui sare de lamaie sau zeama de lamaie cum am facut eu e exact ca cea cu varza acra!foarte buna! pupik!

    RispondiElimina
  13. Provalo Speedy,non te ne pentirai di averlo provato!baci!

    RispondiElimina
  14. eu si sarmalele le fac cu varza dulce,Pansy,i-mi place mai mult varza dulce decat cea acra!pup!

    RispondiElimina
  15. Sa-mi spui cum ti-a iesit CT,te pupik!o zi faina!

    RispondiElimina
  16. Merci,Nela,te invit la o portie!pupik!

    RispondiElimina
  17. Merci.Elena esti o scumpica,draguta ca de obicei!te pup si imbratisez cu drag si eu!

    RispondiElimina
  18. Multumesc din suflet Mariana esti singura care mi-a urat La multi ani!bineinteles innafara de familiari si prieteni apropiati!te pupik dulce!

    RispondiElimina
  19. super,am sa postez si eu intr-o zi varza asta ca atunci cand mi lene sa mai invartesc sarmalele,o fac si le place la ai mei cu smantanica deasupra

    RispondiElimina