Pagine

mercoledì 6 ottobre 2010

PANDISPAN CU PRUNE


INGREDIENTE:
6 oua
6 linguri faina
un pachet unt
1 kg prune fara samburi
1 praf de copt
2 pahare zahar
esenta de rom
coaja de lamaie
zeama de lamaie
un praf de sare
zahar pudra

MOD DE PREPARARE:
Incingem cuptorul la 170°C.Taiem prunele in jumatate iar jumatatile in doua
Ungem o tava cu unt,presaram zahar si asezam fructele cu coaja in jos
introducem tava la cuptor 20-25 de minute.Intre timp separam ouale
batem galbenusurile cu zaharul,pana se formeaza o crema alba,apoi adaugam esenta de rom si coaja de lamaie
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si stingem praful de copt cu zeama de lamaie.Adaugam untul in crema de galbenusuri la temperatura camerei si batem bine pana se incorporeasa
Incorporam alternativ,albusurile si faina in amestecul de galbenusuri,amestecand usor
Turnam in tava cu fructe amestecul astfel obtinut,dupa 3-4 minute dupa ce a fost scoasa din cuptor,apoi reintroducem in cuptor 30-35 de minute.
Dupa ce pandispanul s-a rumenit,scoatem tava de la cuptor si o intoarcem invers rasturnand pandispanul
Il lasam sa se odihneasca,apoi il pudram cu zahar pudra
O prajitura foarte delicioasa cu un blat foarte insiropat,dulce acrisor.

POFTA BUNA!!!

30 commenti:

  1. Si eu vreau...mai ales daca-i insiropat mmmmmm!!!!Bravissima!!!

    RispondiElimina
  2. mmmm,,,,ce bunatate,,,,,fur si eu o bucata,,,,,foarte buna,,,arata demential de bine.Pupici si multa sanatate ca eu sunt racita cobza,,,,,

    RispondiElimina
  3. Ciao sono Manuela, grazie della tua visita al mio blog. Il tuo blog è molto carino con tante belle ricette e mi iscrivo anch'io volentieri tra i tuoi sostenitori! A presto!

    RispondiElimina
  4. Arata foarte bine !!!
    ce prune ciudate aveti voi acolo..nu seamana cu prunele noastre :) Mai ales alea bistritene care sunt mici si foarte dulci.
    Pupici

    RispondiElimina
  5. Ma è una meraviglia questa delizia con le prugne! Sembra molto molto soffice, complimenti!

    RispondiElimina
  6. Chiar te rog Miki!te pupik o zi buna!

    RispondiElimina
  7. Din pacate Judy draga mea s-a terminat foarte repede,abia am apucat sa fac poze!ramane pe alta data!un bacione grande!

    RispondiElimina
  8. Daca ar mai fi fost Liana ti-as fi spus pune repede mana pe o bucatica ca altfel nu mai prinzi...ai ajuns prea tarziu!ramane pe altadata si atunci esti invitata mea!pupicei!

    RispondiElimina
  9. Zambetul vesel sa-mi spui si mie cum ti-a iesit daca o faci.Merci de vizita si te mai astept!

    RispondiElimina
  10. I-ti doresc din suflet Mirela sa te insanatosesti si sa revii cat mai repede printre bucatarese ca eu una i-ti simt lipsa!te pupik dulce!

    RispondiElimina
  11. Manuela, ti ringrazio tantissimo!a presto!bacioni!

    RispondiElimina
  12. Bianca prunele aste au fost enorm de mari,faine si carnoase!o zi buna!

    RispondiElimina
  13. Grazie Ornella e venuta veramente molto soffice!grazie per la tua visita!a presto!baci!

    RispondiElimina
  14. wow ! Ma intreb daca pandispanul cu capsuni se prepara in acelasi fel?
    Pana atunci ...si cu prune e delicios.
    Ciao !

    RispondiElimina
  15. Strepitoso dolce, da fare con le ultime prugne! Copio la ricetta, grazie cara, baci!!!

    RispondiElimina
  16. Dumitru,bine ai venit in bucataria mea si te mai astept!Referitor la pandispan...sigur ca se poate face si cu capsuni,caise,piersici etc...cea ce i-ti place tie mai mult!pe curand,o zi buna,ciao!

    RispondiElimina
  17. Speedy,grazie,sono contenta che ti piace,tanti baci!

    RispondiElimina
  18. Gabita,acuma ti-ai gasit s-o faci cand s-au terminat prunele,ce bine arata,ce-i cu ouale alea asa de albe?vino pana la mine sa-ti dau de casa galbene,pastreaza-mi doua portii la schimb pe oua,te pup dulce

    RispondiElimina
  19. O ce prajitura delicioasa ..insiropata cum imi place mie!
    ciao ..un weekend placut!

    RispondiElimina
  20. Arata superb, de gust nici n-am curaj sa ma gandesc...

    RispondiElimina
  21. Buna.Felicitari pentru blog.Mi-ar placea sa facem link-exchange, daca esti de acord.Ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com.

    RispondiElimina
  22. Cu mare placere Doinitza,i-ti dau toata prajitura pe ouale tale de casa!te pupik dulce!o duminica placuta!

    RispondiElimina
  23. Merci Nicoleta,te invit la o portie!pupici!o duminica placuta!

    RispondiElimina
  24. Merci,Surac,te invit la o portie daca-ti face placere!o duminica placuta!

    RispondiElimina
  25. Cu mare placere Hapleablog!eu te-am adaugat deja!o zi buna!

    RispondiElimina