Pagine

giovedì 21 ottobre 2010

PRAJITURA TURNATA CU MERE

INGREDIENTE:
2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri lapte
12 linguri de faina
1 praf de copt
1 kg mere
2 linguri de gris
esenta de rom

MOD DE PREPARARE:
Se freaca ouale intregi cu zaharul si uleiul si se amesteca pana se incorporeaza
Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga peste amestecul precedent alternand cu laptele
Aluatul trebuie sa fie moale ,sa curga,doar un pic mai gros ca cel de clatite.Amestecam bine,dupa care ungem o tava cu unt sau tapetata cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie si se da la cuptor pentru 10-12 minute la 180°C
Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mai mare.Punemm merele razuite la calit cu un pic de unt,1lingura de zahar iar dupa ce merele s-au inmuiat bine adaugam si cele 2 linguri de gris si un pic de esenta de rom.Mai lasam doua,trei minute pe foc cu capac deasupra.
Scoatem aluatul de la cuptor si peste el adaugam merele calite.Intindem uniform dupa care adaugam restul de aluat peste mere.Intindem aluatul bine sa acopere merele dupa care il bagam din nou la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumeneste deasupra
O prajitura care se face foarte usor si foarte repede,frageda si foarte deliciosa.Se taie cand e rece si se pudreaza cu zahar pudra
POFTA BUNA!!!

24 commenti:

  1. Interesanta reteta, arta fain prajiturile...

    RispondiElimina
  2. Ciao cara!! La tua ricetta mi piace moltissimo!! Complimenti per la presentazione!! baci.

    RispondiElimina
  3. Am ajuns la tanc,vad ca a iesit minunat!
    Te pup Gabriela!

    RispondiElimina
  4. Cat de bine arata sigur e foarte gustoasa!Te pup

    RispondiElimina
  5. Merci Mariana,hai vino sa-ti dau si tie!te pupik!

    RispondiElimina
  6. Si ce gustoasa a fost Nela!Buna,buna!te pupik!

    RispondiElimina
  7. Arata bine. Daca e buna iti zic maine, dupa ce o probez :D

    RispondiElimina
  8. Stupendo questo dolce! M'immagino quanto deve essere delizioso un interno morbido e profumato di mele! Complimenti e buon fine settimana! Ciao bacione

    RispondiElimina
  9. tare bine arata,am sa o fac si eu.Pupicei si o zi frumoasa!!!!

    RispondiElimina
  10. Am facut-o azi! :)) O s-o fac si maine!
    Foarte buna prajitura! De prajitura vorbesc! :* ms de reteta

    RispondiElimina
  11. Grazie Ornella,e buon fine settimana anche a tè!un bacione grande!

    RispondiElimina
  12. Anca ,ma bucur mult ca ti-a placut prajitura!te pup si sa ai o duminica placuta!

    RispondiElimina
  13. Buna Gabriela!
    Trebuie să îţi mulţumesc
    scumpa mea că mi-ai reamintit reţeta...de mult nu am mai facut-o..
    Să ai o după amiază frumoasă!
    Te pup şi îmbrăţişez!

    RispondiElimina
  14. nu ai pentru ce Elena!o seara minunata te pupik!

    RispondiElimina
  15. Am citit "tunata" in loc de "turnata"...ma asteptam sa vad niste silicoane..hi,hi,hi! Iau o feliuta ca nu mai pot de pofta!pup

    RispondiElimina
  16. Questa ricettina la copio subito!!!! Grazie Gabriela, che bontà; un abbraccio e buona settimana!!!

    RispondiElimina
  17. O facea si mama mea,candva..tare demult!!!Cred ca ar fi cazul sa o fac si eu,daca-mi dai voie sa iau imprumut reteta!!!!
    Te pup draguta mea!!!

    RispondiElimina
  18. Chiar te rog Liana 10!te pup si sa ai o zi frumoasa!

    RispondiElimina
  19. Grazie Speedy,sono contenta che ti piace!un' abbracio!baci!

    RispondiElimina
  20. Judy,cum sa nu-ti dau voie ba chiar te rog.Retele le postez ca sa le probeze si alte persoane nu le tin doar pentru mine!te pupik draga mea!o saptamana placuta i-ti doresc!

    RispondiElimina
  21. ce dulce le-ai taiat,pe asta si eu o fac din cand in cand

    RispondiElimina