2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri lapte
12 linguri de faina
1 praf de copt
1 kg mere
2 linguri de gris
esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Se freaca ouale intregi cu zaharul si uleiul si se amesteca pana se incorporeaza
Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga peste amestecul precedent alternand cu laptele
Aluatul trebuie sa fie moale ,sa curga,doar un pic mai gros ca cel de clatite.Amestecam bine,dupa care ungem o tava cu unt sau tapetata cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie si se da la cuptor pentru 10-12 minute la 180°C
Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mai mare.Punemm merele razuite la calit cu un pic de unt,1lingura de zahar iar dupa ce merele s-au inmuiat bine adaugam si cele 2 linguri de gris si un pic de esenta de rom.Mai lasam doua,trei minute pe foc cu capac deasupra.
Scoatem aluatul de la cuptor si peste el adaugam merele calite.Intindem uniform dupa care adaugam restul de aluat peste mere.Intindem aluatul bine sa acopere merele dupa care il bagam din nou la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumeneste deasupra
O prajitura care se face foarte usor si foarte repede,frageda si foarte deliciosa.Se taie cand e rece si se pudreaza cu zahar pudra
POFTA BUNA!!!
Interesanta reteta, arta fain prajiturile...
RispondiEliminaCiao cara!! La tua ricetta mi piace moltissimo!! Complimenti per la presentazione!! baci.
RispondiEliminaAm ajuns la tanc,vad ca a iesit minunat!
RispondiEliminaTe pup Gabriela!
Cat de bine arata sigur e foarte gustoasa!Te pup
RispondiEliminaMerci Surac,o seara buna!
RispondiEliminaGrazie Manuela,un bacio!
RispondiEliminaMerci Mariana,hai vino sa-ti dau si tie!te pupik!
RispondiEliminaSi ce gustoasa a fost Nela!Buna,buna!te pupik!
RispondiEliminaArata bine. Daca e buna iti zic maine, dupa ce o probez :D
RispondiEliminaStupendo questo dolce! M'immagino quanto deve essere delizioso un interno morbido e profumato di mele! Complimenti e buon fine settimana! Ciao bacione
RispondiEliminatare bine arata,am sa o fac si eu.Pupicei si o zi frumoasa!!!!
RispondiEliminaAm facut-o azi! :)) O s-o fac si maine!
RispondiEliminaFoarte buna prajitura! De prajitura vorbesc! :* ms de reteta
Grazie Ornella,e buon fine settimana anche a tè!un bacione grande!
RispondiEliminaMersi Mirelus,te pupik!
RispondiEliminaAnca ,ma bucur mult ca ti-a placut prajitura!te pup si sa ai o duminica placuta!
RispondiEliminaBuna Gabriela!
RispondiEliminaTrebuie să îţi mulţumesc
scumpa mea că mi-ai reamintit reţeta...de mult nu am mai facut-o..
Să ai o după amiază frumoasă!
Te pup şi îmbrăţişez!
nu ai pentru ce Elena!o seara minunata te pupik!
RispondiEliminaAm citit "tunata" in loc de "turnata"...ma asteptam sa vad niste silicoane..hi,hi,hi! Iau o feliuta ca nu mai pot de pofta!pup
RispondiEliminaQuesta ricettina la copio subito!!!! Grazie Gabriela, che bontà; un abbraccio e buona settimana!!!
RispondiEliminaO facea si mama mea,candva..tare demult!!!Cred ca ar fi cazul sa o fac si eu,daca-mi dai voie sa iau imprumut reteta!!!!
RispondiEliminaTe pup draguta mea!!!
Chiar te rog Liana 10!te pup si sa ai o zi frumoasa!
RispondiEliminaGrazie Speedy,sono contenta che ti piace!un' abbracio!baci!
RispondiEliminaJudy,cum sa nu-ti dau voie ba chiar te rog.Retele le postez ca sa le probeze si alte persoane nu le tin doar pentru mine!te pupik draga mea!o saptamana placuta i-ti doresc!
RispondiEliminace dulce le-ai taiat,pe asta si eu o fac din cand in cand
RispondiElimina