Pagine

giovedì 20 gennaio 2011

ALBA CA ZAPADA



Si cum v-am promis ca am sa revin cu retetele de prajituri pe care le-am facut de Craciun,am sa incep cu o delicioasa prajitura care ti se topeste in gura ,dulce acrisoara si anume Alba ca zapada.Dupa cum v-am mai spus nu am poze detaliate pentru ca nu am avut timpul necesar de a fotografia fiecare prajitura in parte mai amanuntit,doar pozele finale!Sper sa va incant papilele gustative!Dar sa nu o mai lungesc cu vorbareala si sa va dau reteta nu!!!

INGREDIENTE PENTRU FOI:

10 linguri zahar pudra
25 linguri faina
2 lingurite bicarbonat de amoniu
1 cescuta lapte
100 gr unt
3 oua
1/2lingurita sare


PENTRU CREMA DE LAMAIE:

2 1/4 pachet unt
10 linguri zahar pudra
3 linguri faina
coaja rasa de la o lamaie
1 pahar lapte(250ml)

MOD DE PREPARARE:

Se amesteca untul,ouale,zaharul pudra,sarea,amoniacul si laptele,dupa care se incorporeaza treptat faina.Se framanta u aluat elastic.Aluatul se imparte in trei parti egale si se intind foi nu prea subtiri care se coc pe dosul tavii 5 minute.Atentie sa nu se arda,foaia trebuie sa ramana alba .
CREMA:

 Intr-o craticioara se pune faina si se incorporeaza treptat cu laptele rece pana se omogenizeaza.Se pune pe foc mic si se amesteca continuu ca sa nu se prinda de oala pana se ingroasa,se lasa la racit.
Untul moale se amesteca foarte bine cu zaharul pudra pana ce devine ca o pasta spumoasa care se incorporeaza treptat in faina racita.La sfarsit se adauga coaja de la o lamaie si zeama acesteia.Cu aceasta crema se umple foile.Se lasa peste noapte si daca mai rezistati inca o jumatate de zi la rece pentru ca foile se inmoaie si e mai usor de taiat si mult mai gustoasa.Se presara zahar pudra peste prajitura din abundenta!




POFTA BUNA!!!

16 commenti:

  1. Ciao Gabriela, che meraviglia questi quadrotti! Mi copio subito la ricetta! Saluti carissimi

    RispondiElimina
  2. Si preferata mea,,,,dar unde fusesi pana acum????Te pup si-ti doresc o seara frumoasa1!!

    RispondiElimina
  3. Frumoasa noua fata a blogului,,,puppp.

    RispondiElimina
  4. Delicioasa..imi place mult! Eu o cunosc cu numele de "capriciu".
    Of, mi-ai facut o pofta !
    ciaooo..bacioni

    RispondiElimina
  5. preferata mea....of doamne ......ce buna e...pupici.....o seara placuta

    RispondiElimina
  6. Che splendido dolce, annoto la ricetta e lo faccio di sicuro!!!!!!!! Grazie Gabirela, un abbraccio!

    RispondiElimina
  7. De mult vreau sa o fac... da nu mai ajung... Neaparat trebuie sa ii vina randul cat de curand

    RispondiElimina
  8. wwooowww!! Un dolce davvero strepitoso! Bravissima! Un bacione.

    RispondiElimina
  9. O prajitura delicioasa.Imi place prajitura asta pentru ca este racoroasa.

    RispondiElimina
  10. O prajitura delicioasa.Imi place prajitura asta pentru ca este racoroasa.

    RispondiElimina
  11. FETELOR VA MULTUMESC,SI MA BUCUR CA VA PLACUT!VA PUUP PE TOATE!

    RispondiElimina
  12. Vai,nimic mai bun!Te pup harnicut-o!

    RispondiElimina
  13. supeeer!arata si la tine,reteta mea e altfel am sa o incerc si pe a ta,te pupic

    RispondiElimina
  14. Buna Gabriela si merci de vizite si complimente. Ti-as trimite cu mult drag o feliuta de tort, dar suntem atat de departe una de cealalta...Dar te invit la una virtuala si o cafeluta buna-buna si cu multa frisca. Pupici si un week-end superb!

    RispondiElimina
  15. merci mult Mariana,si noua nea placut foarte mult
    Doinitza's nu pot sa-ti spun decat sa o incerci e fantastica
    Davela,accept cu cel mai mare drag invitatia ta...mmmm deja simt mirosul de cafea,si feliuta de tort e delicioasa!pupici dulci la toate!

    RispondiElimina