Pagine

lunedì 29 novembre 2010

PIZZOCCHERI CU DOVLECEI SI ROSII

INGREDIENTE:
300 gr rosii proaspete
300 gr dovlecei
320 gr pizzoccheri
2 catei de usturoi
ulei de masline
sare,piper
busuioc

MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline si cateii de usturoi taiati in patru
curatam rosiile de coaja si de seminte dupa care le taiem bucatele mici
Scoatem usturoiul din tigaie si adaugam rosiile taiate marunt.Le lasam un pic sa se inmoaie la foc mic amestecand continuu
Intre timp taiem si dovleceeii cubulete dupa care ai adaugam peste rosiile deja calite
lasam sa fiarba pentru 5-10 minute la foc mic acoperit cu capac,adaugam sare,piper si busuioc proaspat tocat..Intre timp am pus apa la fiert cu sare si o picatura de ulei dupa care am adaugat pastele pizzoccherii in apa sarata si le-am lasat sa fiarba dupa cum scria pe confectie


dupa ce au fiert pizzoccherii ai adaugam peste dovlecei si rosii si amestecam bine.Mai lasam pe foc cateva minute pana ce se imbina un pic gusturile intre el
 Sant absolut gustoase pastele astea,merita incercate!
POFTA BUNA!!!

17 commenti:

  1. Buna Gabriela, cat am lipsit eu trei saptamani, tu ai umplut aicea cu bunatati. Toate retetele tale sunt super, se vede ca pui suflet. Bravo....

    RispondiElimina
  2. ei,,,,din astia vreau si eu o portie,,,,arata super bine,,,,,mi-ai facut o pofta,,,,,asa ca nu mai stau pe ganduri si-ti iau farfuria cu totul,,,,pupici si o zi faina!!

    RispondiElimina
  3. Merci,Surac fac si eu ce pot,si ce am invatat!ma bucur tare mult ca i-ti place ceea ce am preparat pana acum.ps.bine ai revenit,chiar ti-am simtit lipsa!o zi buna!

    RispondiElimina
  4. poti sa iei farfuria cu totul Mirela,nu ma supar!ma bucur ca i-ti plac!te pup ,o zi buna!

    RispondiElimina
  5. Bei, Gabrielo, m-ai spart cu pitzokerii astia...am inteles ca-s paste...da'ce gust au, ce contin, lumineaza-ne, te rog, ca io in romanica n-am vazut, n-am auzit de asa ceva. Merci, te pup

    RispondiElimina
  6. Ciao Gabriela ! Ben trovata ! Sai che i pizzoccheri sono un piatto che mi piace da impazzire ? Proprio giusti per questo freddo !!! Un caro saluto !!!!

    RispondiElimina
  7. Na hai sa te luminez Liana!deci:pizzoccherii sant facuti din faina neagra,(tarate)amestecata cu faina alba,sare,apa,si se face un aluat ca cel de taietei d upa care se taie fasii late ca taieteii lati.Au gust bun,nu stiu daca ai mancat paste integrale,ei asa au gustul.Paste integrale se gasesc si in Ro. le-am vazut eu!te pupik o zi buna!

    RispondiElimina
  8. e, ci credo Rosella,piacciono da impazire anche a me!e un piatto unico!tanti baci!

    RispondiElimina
  9. buniiiii.......imi plac foarte mult.....pupici

    RispondiElimina
  10. Ma bucur Alialexa ca i-ti plac!te pup!

    RispondiElimina
  11. gabriela draga,io-s mai de la tara,asa ca te rog sa-mi explice-i cu pizzoccherii astia ?sunt paste cu ce ?

    RispondiElimina
  12. Draga mea Pansy,pizzocherii astia sant facuti din faina neagra amestecata cu faina alba si tarate,sare si apa si cam atat.Se face un aluat ca cel de taietei!la gust sant ca pastele integrale daca ai mancat numai ca la astea se simte un pic taratea la mestecat!sant foarte bune!nu stiu daca te-am lamurit daca nu astept intrebari!te pup!ciao!

    RispondiElimina
  13. No'ase! Amu am inteles! Ma temeam ca e ceva cu sepie, ca nu stiam ce-i cu punctele alea negre. Merci, pup

    RispondiElimina
  14. draga asta-i o reteta de post trebuie salvata,da noi n-avem pizokerii astea ,trebuie sa inventam alceva in locul lor,tare bine arata

    RispondiElimina
  15. Doinitza le poti face cu paste integrale ,sant la fel de bune!pupik,weekend placut!

    RispondiElimina