Pagine

giovedì 18 novembre 2010

MACEDONIE DE PATISERIE

INGREDIENTE:
1kg faina
1lingurita sare
1lingura otet
500ml apa

pentru umplutura:
500 kg branza
50 gr gris fiert
200gr margarina
sare

MOD DE PREPARARE:
Se framanta din ingredientele de mai sus un aluat ca de paine.Se portioneaza in bucati de 100 de gr una.Margarina se framanta bine pana la omogenizare.Se ia fiecare bucata in parte si se intinde cate o foaie foarte subtire pe masa unsa bine cu ulei
Ungem foaia cu margararina,un strat subtire
Se impatureste  dupa cum vedeti in fotografii,dupa care se da la frigider pentru 10 minute


Framantam branza bine si se amesteca cu grisul fiert,eu nu am mai pus gris,am lasat branza asa cum era ea

Se scoate aluatul de la rece si se intinde iar foi subtiri,iar in mijlocul acestora punem cate o lingura de branza
Impaturim din nou formand macedonia
Se da la cuptorul incins la 190-200°C pentru20 de minute circa,pana se rumeneste usor
Fragede si foarte gustoase.La pregatirea acestei retete au fost 4 maini,ale mele si ale cumatrei mele,ea a framantat aluatul iar eu am facut restul si au iesit asa cum ne-am dorit noi,buuuuuneeee!!!Va dorim,

POFTA BUNA!!!

18 commenti:

  1. faina reteta......am si eu o reteta asemanatoare de placinta.....un pic de munca dar rezultatul e minunat...pupici

    RispondiElimina
  2. Che spettacolo questi fagottini!! E complimenti per l'esecuzione!! Sei bravissima!! Baci.

    RispondiElimina
  3. O le stiu pe astea de "merdenele"-tare bune sunt!
    Sa-mi trimiti si mie una, pupici

    RispondiElimina
  4. Ne inebunesti cu bunatatile astea de patiserie. Simt mirosul. Pup!

    RispondiElimina
  5. mmmm,,,,,bune rau,pot sa vin si eu,,,,pupici@!!!!!

    RispondiElimina
  6. vai ! te las repede ca nu vreau sa mor de pofta,se impatura ca Haiosele,branza e dulce sau sarata?te pupic

    RispondiElimina
  7. Mai,ce harnicuta esti,te rog sa-mi primiti una pe avion ca eu nu fac asa ceva-rabdare cu " tona"

    RispondiElimina
  8. Demne de toata lauda placintelele tale draga Gabriela! Iar am venit sa fur ceva de la tine...ca's bunutze tare. Pupicei de vineri seara!

    RispondiElimina
  9. E ceva de munca la ele Alialexia,dar merita munca!pupicei!

    RispondiElimina
  10. Grazie Manuela!un bacione e buon weekend!

    RispondiElimina
  11. I-ti trimit mai multe Liana10!ps.n-am stiut ca se cheama si merdenele!pupik si weekend placut!

    RispondiElimina
  12. Hai Mirelus ca de cand te astept!pup si weekend placut!

    RispondiElimina
  13. Na nu mai plange Doinitza,hai vino la mine sa-ti dau si daca nu mai am iti fac!pupik !

    RispondiElimina
  14. Na pai hai ca-ti trimit Mariana,tu asteapta avionul!hi,hi,hi!!!te puik dulce!o seara buna!

    RispondiElimina
  15. Multumesc Davella,poti sa furi ce vrei ca nu ma supar,important e sa-ti placa!te pupik si weekend minunat!

    RispondiElimina
  16. branza e sarata Doinitza,e de burduf!

    RispondiElimina
  17. E MOLTO BELLO IL TUO BLOG, E RICETTE INTERESANTISSIME, PECATO CHE NON SCRIVI IN ITALIANO:-(

    RispondiElimina