Pentru cine nu stie ce sant aceste spatzle,va pot spune ca sant un fel de paste ce provin de la Germani si care este foarte vestita si in alte tari cum ar fi:Austria,Ungaria,Elvetia,Tirolo si in Alto Adige in versiunea cu spanac.Eu aceste paste le-am cumparat ,dar se pot face si in casa,foarte usor de preparat si foarte gustoase.
INGREDIENTE PENTRU PASTA FACUTA IN CASA:
250gr spanac proaspat sau congelat ori 650 gr cumparate
280gr faina
100-110 ml lapte
2 oua
sare
INGREDIENTE PENTRU CONDIMENTAT PASTA:
250gr rosii proaspete
1 catel usturoi
1 peperoncino sau gata macinat
200 gr mozzarella
5 frunze busuioc
2 linguri parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
Daca face-ti pasta in casa, in primul rand trebuie sa fierbe-ti spanacul,nu cu foarte multa apa,cam jumatate,adica sa nu se acopere spanacul,se pune un capac deasupra si se lasa sa fiarba circa 5 minute ,dupa care se lasa la scurs si racit.Se fruleaza si se pun toate ingredientele mentionate mai sus.Daca spanacul e congelat se pune mai putin lapte.Se amesteca toate ingredientele,obtinand un aluat care sa se poata modela usor.Din acest aluat se fac mici figurine la placere,puteti face orice forma doriti voi,dupa care se dau la fiert in apa fierbinte cu sare.Sant gata atunci cand se ridica la suprafata.La fel procedati si cu cele de cumparat,se fierb in apa fierbinte cu sare si cand se ridica la suprafata sant gata.
Acum ne ocupam cu condimentatul pastei:Taiem rosiile bucatele(marunt)
Intr-o tigaie punem uleiul impreuna cu catelul de usturoi taiat marunt,lasam sa se caleasca un pic dupa care aruncam rosiile si amestecam
adaugam sarea si peperoncino si lasam pana se inmoaie rosiile la foc mediu
Punem Spatzlele la fiert,si cand sau ridicat in sus ,sant gata,se scurg si se amesteca cu parmezan si busuioc
Punem totul in sucul de rosii,adaugam mozzarella si amestecam bine pana ce mozzarella s-a topit
Se seveste calda ,usor de preparat si foarte,foarte gustoase
POFTA BUNA!!!
INGREDIENTE PENTRU PASTA FACUTA IN CASA:
250gr spanac proaspat sau congelat ori 650 gr cumparate
280gr faina
100-110 ml lapte
2 oua
sare
INGREDIENTE PENTRU CONDIMENTAT PASTA:
250gr rosii proaspete
1 catel usturoi
1 peperoncino sau gata macinat
200 gr mozzarella
5 frunze busuioc
2 linguri parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
Daca face-ti pasta in casa, in primul rand trebuie sa fierbe-ti spanacul,nu cu foarte multa apa,cam jumatate,adica sa nu se acopere spanacul,se pune un capac deasupra si se lasa sa fiarba circa 5 minute ,dupa care se lasa la scurs si racit.Se fruleaza si se pun toate ingredientele mentionate mai sus.Daca spanacul e congelat se pune mai putin lapte.Se amesteca toate ingredientele,obtinand un aluat care sa se poata modela usor.Din acest aluat se fac mici figurine la placere,puteti face orice forma doriti voi,dupa care se dau la fiert in apa fierbinte cu sare.Sant gata atunci cand se ridica la suprafata.La fel procedati si cu cele de cumparat,se fierb in apa fierbinte cu sare si cand se ridica la suprafata sant gata.
Acum ne ocupam cu condimentatul pastei:Taiem rosiile bucatele(marunt)
Intr-o tigaie punem uleiul impreuna cu catelul de usturoi taiat marunt,lasam sa se caleasca un pic dupa care aruncam rosiile si amestecam
adaugam sarea si peperoncino si lasam pana se inmoaie rosiile la foc mediu
Punem Spatzlele la fiert,si cand sau ridicat in sus ,sant gata,se scurg si se amesteca cu parmezan si busuioc
Punem totul in sucul de rosii,adaugam mozzarella si amestecam bine pana ce mozzarella s-a topit
Se seveste calda ,usor de preparat si foarte,foarte gustoase
POFTA BUNA!!!
Gabriela, super reteta se vede ca te pricepi in bucatarie, super imi place mult. O seara placuta...
RispondiEliminaAha, paste cu spanac...n-am vazut pe la noi, dar o sa ma uit mai bine.
RispondiEliminawow, chiar nu am incercat pana acum paste cu spanac, dar e o idee misto, par delicioase...
RispondiElimina