Pagine

venerdì 3 dicembre 2010

FOCACCIA CU DOVLECEI SI PROSCIUTO COTTO

Foarte simpla,foarte usor de preparat si foarte gustoasa!


INGREDIENTE:
Pentru aluat:
200 gr faina
2,5 linguri cu ulei de masline
25 gr drojdie
1/2 pahar cu apa calduta
sare

Pentru umputura:
100 gr prosciuto cotto
2 dovlecei
2 linguri ulei
150 gr branza dulce
1 ou
un manunchi de patrunjel
sare,piper


MOD DE PREPARARE:
Amestecam toate ingredientele de aluat si framantam pana obtinem un aluat moale si fin si lasam sa creasca la cald o jumatate de ora
Dupa ce a crescut,intindem o foaie,dupa care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,o ungem cu  o lingura de ulei de masline apasam un pic cu degetele pentru a face gaurele,pentru cei ce vor sa o faca simpla fara nimuic deasupra doar ulei,putina sare groasa si un pic de rosmarin presarat deasupra si se da la cuptor,iar pentru cei ce vor sa puna umplutura ca mine nu trebuie apasat aluatul cu degetele,si cum spuneam lasam  sa se odihneasca intr-un loc caldut inca 10 minute
Taiem dovleceii fin ,fin,eu am folosit instrumentul de curatat cartofi,morcovi,etc...le saram si piperam dupa care adaugam si patrunjel tocat fin,si o lingura de ulei de masline
taiem si prosciutto cotto bucatele,la fel si branza patratele

Intr-un castron spargem oul zbatut bine si il adaugam peste toate ingredientele  amestecand bine


rasturnam preparatul astfel otinut peste aluat si dam la cuptorul incalzit 20,25 de minute la 200°C
foarte,foarte buna si gustoasa yammy!!!
Si pentru voi cate o feliuta
POFTA BUNA!!!

29 commenti:

  1. Gabriela, numai bunatati, asa ceva am facut si eu acum doi ani pe la Rimini, cand lucram la un restaurant, foarte gustos....Bravo.

    La anu sper sa ajung la Stuttgart, pentru ca planificam sa ne stabilim acolo. Un weekend placut...

    RispondiElimina
  2. Merci Surac,deci ai fost si in Italia de ai lucrat!ma bucur sa aud asta!ps.eu in Stuttgard merg de 2,3 ori pe an,am o cumnata acolo care sta prin aprorpiere si anul acesta revelionul il fac acolo! cand te stabilesti in Germania poate ne intalnim cumva!weekend placut si tie!

    RispondiElimina
  3. Bine ai gatit tu azi aici. Si vad ca te-ai imbracat de sarbatoare din nou:) Imi place blogul tau.
    Pupici

    RispondiElimina
  4. Ce atmosfera de sarbatoare ,aici la tine Gabriela!
    preparatul arata minunat,nu stiu de cite ori am zis ca fac si eu ....dar tot timpul aveam altceva pe lista,poate intr-o zi o sa-i vina rindul!
    O zi minunata!

    RispondiElimina
  5. Buna foccacia asta ..imi place mult si umplutura!
    Mi-ai dat o idee buna pt. maine seara ;-)
    bacioni

    RispondiElimina
  6. Frumoasa prezenatrea.Cu siguranta delicios.

    RispondiElimina
  7. Bellissima questa veste natalizia; ottima e ghiotta questa focacciona, perfetta!!!! Baci cara. .

    RispondiElimina
  8. merci Bianca,o duminica placuta!pupik!

    RispondiElimina
  9. Multumesc Janet,poate intr-o zi ai sa reusesti,sa-mi spui cum tia iesit!o duminica placuta!pup!

    RispondiElimina
  10. Nico,astept sa-mi spui cum tia iesit!pupici!

    RispondiElimina
  11. Grazie Speedy!ti auguro una bella domenica!

    RispondiElimina
  12. Merci Nela,nea placut foarte mult si noua!pupicei!

    RispondiElimina
  13. Imi place cum ai facut foccacia asta. Poate voi face si eu intr-o buna zi, asa doar pentru mine. :)

    RispondiElimina
  14. ceau gabriela draga, super arata foccacia..Sper ca mos nicolae ati adus ceva bun :)pupic.

    RispondiElimina
  15. Superba! Cred ca este al naibii de gustoasa! Sunt un mare fan al bucatariei italiene!

    RispondiElimina
  16. ma ambitionezi s-o fac si io,asa bine arata!

    RispondiElimina
  17. Mereci Miha,incearco si nu i-ti va parea rau!pupici!

    RispondiElimina
  18. pai eu asta vreau Pansy sa va ambizionez pe toate ca de aceea postez retete!te pupik!

    RispondiElimina
  19. Gatesti cu drag , gatesti cu spor . Esti o gospodina minunata pentru delicatesele toate si mai ales ca esti o bucatareasa care isi pastreaza greutatea corporala. As manca toata ziua din manutele tale...

    RispondiElimina
  20. Cred ca e foarte buna! Felicitari!

    RispondiElimina
  21. Tare apetisant artata si cu siguranta este foarte gustosa!
    De nota 10...atat reteta cat si prezentarea!felicitari!

    RispondiElimina
  22. stafeta prieteniei te asteapta s-o ridici!

    RispondiElimina
  23. mersi de feliuta ce buna a fost ,la fel cum este prezentata de stapana,pupici

    RispondiElimina
  24. apropo pe unde mi-ai fost ca nu te-am auzit defel,fatooooooo!de ceva timp

    RispondiElimina