Pagine

lunedì 2 agosto 2010

BONGATSA PRAJITURA GRECEASCA

Aceasata prajitura Greceasca e foarte usor de preparat si foarte,foarte gustoasa,copii sigur o vor aprecia pentru ca e facuta  cu gris,numai buna pentru ei,dar nici cei mari nu cred ca se vor da in laturi,ramane la aprecierea voastra!

INGREDIENTE:
6 foi de strudel(sfogliata)eu am avut doar 4
4 oua
4 cani de lapte
1 cana gris fin
1 cana zahar
100 gr unt
1 plic de vanilie sau esenta
coaja rasa de la o lamaie


MOD DE PREPARARE:
Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie rasa

Separat se bat ouale cu zaharul si vanilia

Dupa ce laptele a fiert se adauga ouale batute peste lapte invartind continuu,si lasam sa mai fiarba inca 5 minute la foc mic
dupa cele 5 minute de fiert adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana ce se va ingrosa compozitia si atunci e gata crema
Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt punem prima foaie de strudel dupa care se pune cateva bucatele de unt sau unsa cu unt topit,dupa care punem si cea de a doua foaie iar unt iar foaie
Punem crema astfel obtinuta peste foi
Punem peste crema si foile ramase,procedand ca mai inainte
ungem si ultima foaie de strudel cu unt dupa care dam la cuptor 40-45 de minute,pana se rumeneste deasupra
O lasam sa se raceasca bine dupa care se poate portiona.Se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.
POFTA BUNA!!!

25 commenti:

  1. Woww ce prajitura buna !reteta asta trebuie sa o incerc si eu sigur va fi apreciata .O seara placuta in continuare!

    RispondiElimina
  2. Che staordinario dolce! Non lo conoscevo; grazie Gariela, annoto la ricetta e lo proverò! Un bacione!!!

    RispondiElimina
  3. Ce bine arata!!! Pofta buna la ea !!!Initial am crezut ca e cremes ca seamana.
    Te pup

    RispondiElimina
  4. mmmm nefis ellerinize saglik sevgiler cokkkkk güzel bir blog

    RispondiElimina
  5. Grabiela este es un postre muy rico y delicado, se ve hermoso también. Me tienta.
    Besos

    RispondiElimina
  6. Gabriela arată super..
    o încerc şi eu mai ales că este
    cu griş şi mi-ai făcut poftă...
    O zi excelentă draga mea!
    Mii de pupicei!
    P.S. am uitat să-ţi îmi place
    muzica ta...

    RispondiElimina
  7. Ei iubit-oooo de-asta si eu vreau,arata demential si cred ca-i foarte bunaaaaa,ia sa-mi lasi si mie,sa nu cumva sa-mi spui ca nu m-ai ai.Pupiciiiii

    RispondiElimina
  8. Merci Nela,daca o faci sigur nu vei regreta si va fi foarte apreciata!pup si o zi buna!

    RispondiElimina
  9. bunaaaa rau.....merge si pentru cei mari ......o sa o incerc...pupici

    RispondiElimina
  10. Grazie Speedy70,ti consiglio di provarla,ti piacera sicuramente,un bacio e ti auguro una bella giornata!

    RispondiElimina
  11. Multumesc mult Bianca,pup si o zi buna!

    RispondiElimina
  12. Gracias Annie, Belo Aparte muy bueno y tratar de que un beso!

    RispondiElimina
  13. Tatlilar gùlcandan ti vorei rispondere però non so che lingua e!mi fai il piacere di dirmi quale la tua lingua?un bacio!

    RispondiElimina
  14. Merci mult de tot Elena,si pentru reteta si pentru muzica,si ma bucur enorm ca i-ti plac!te pup cu mare drag si i-ti doresc o zi la fel de frumoasa ca a mea!

    RispondiElimina
  15. He,he,he Mirelus ai ajuns la fix,mai am chiar o portie pentru tine,daca te grabesti sa ajungi la mine pana se intoarce sotul de la munca,mai prinzi daca nu nu garantez nimic!te pupik dulce!o zi minunata,draga mea!

    RispondiElimina
  16. m-am auto-invitat la tine.nu te superi,nu-i asa?sper ca mai ai prajitura.sau a ajuns mirela inaintea mea?
    lasand gluma arata foarte bine prajiura.cred ca merge decorata si cu o dulceata acrisoara.te pup cu drag

    RispondiElimina
  17. Nu vai de mine cum sa ma supar!poti sa te autoinviti ori de cate ori vrei,esti bine venita!Inca mai ai timp Sarah,poate ajungi o data cu Mirela!va astept!pup si o zi buna!

    RispondiElimina
  18. Merge foarte bine si pentru cei mari Alialexia!pupik!

    RispondiElimina
  19. parca imi face cu ochiul prajitura asta,o minunatie!

    RispondiElimina
  20. Ce bine arata de gust nici nu se pune problema...Bravo.

    RispondiElimina
  21. Hai ca mai am si pentru tine Goldieloks o portie!te astept!o zi minunata i-ti doresc!

    RispondiElimina
  22. E foarte gustoasa Surac!Multumesc de vizita si te mai astept!o zi buna!

    RispondiElimina
  23. Yaaayyyii, tare bine arata! Nu-mi dau seama de aici, sunt foi din alea subtiri de tot? sau sunt foi mai groase pentru placinta? M-am adaugat si eu la tine pe "urmaritori" ca sa nu te pierd din vedere :). Treci si pe la mine daca-ti face placere.

    RispondiElimina
  24. ma impresionezi de fiecare data ,doamne ce bine arata ,n-am unde sa o fac ,pt.ca acum m-as apuca de ea,felicitari

    RispondiElimina
  25. Pe mine ma atras din prima prajitura asta.Ramane sa-mi fac timp pentru ea.Mersi Gabi.Un weeked placut.

    RispondiElimina